OGLASILI SE POLICAJCI SA CETINJA: "Ići direktno na puščanu cev nije nimalo lako, ali to neki ne žele da priznaju"

Novosti online

16. 08. 2022. u 16:57

POLICIJSKI službenici su, u tragičnom događaju na Cetinju 12. avgusta, postupali u skladu sa zakonom i ovlašćenjima, saopšteno je danas iz Nezavisnog sindikata policije i pozvali javnost da ne donosi preuranjene zaključke i osude.

ОГЛАСИЛИ СЕ ПОЛИЦАЈЦИ СА ЦЕТИЊА: Ићи директно на пушчану цев није нимало лако, али то неки не желе да признају

Foto: Tviter Uprva policije Crne Gore

- Naslušali smo se prethodnih dana raznih analitičara, NVO aktivista, stratega, stručnjaka ''opšte prakse'' koji se prosto utrkuju ko će naći više zamerki na rad policije i reagovanje prilikom tragičnog događaja na Cetinju - naveli su iz sindikata.

Kako su dodali, ako je bilo propusta, svakako ih treba utvrditi, pažljivo analizirati i sprečiti njihovo ponavljanje.

- Osuđivati policiju unapred, bez dokaza i pre zvanične istrage, može biti samo zlonamerno i tendenciozno - naveli su.

Prema njihovim rečima, iz do sada raspoloživih činjenica koje je prezentovala Uprava policije, jasno je da su policijski službenici tog dana postupali u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koja imaju.

- Da biste uopšte govorili o poslu policajca, njegovoj težini, odgovornosti i opasnosti koju nosi prvo treba da ''obujete cipele'' tog policajca - kažu iz Nezavisnog sindikata policije.

Iz Sindikata su kazali da je lako iz udobne fotelje kritikovati, davati mišljenja i instrukcije.

Oni su istakli da su mnogo puta policajci za državu i njene građane "postavili glavu tamo gde drugi ne bi nogu", prenela je Mina.

- I dalje će biti tako i mi ne bežimo od odgovornosti. Uvek i svuda gde bude trebalo građani mogu da računaju na zaštitu policijskih službenika. I to građani znaju, a nama je to najvažnije - naveli su iz Sindikata.

Oni su podsetili da već dugo upozoravaju na vrlo loše stanje sredstava i opreme, da nedostaje zaštitna oprema, da je materijalni status policijskog službenika poražavajući, ali, kako su naveli, Ministarstvo unutrašnjih poslova, vlada i drugi donosioci odluka nisu imali sluha za to.

- Podrška je godinama samo deklarativna, a status policije sve gori i gori. Da li je vreme da nas neko čuje - upitali su iz Sindikaza.

Oni smatraju da "hrabra i nesebična reakcija kolega iz Odeljenja bezbednosti Cetinje zaslužuje poštovanje i duboki naklon".

- Ići direktno na puščanu cev nije nimalo lako, ali to neki ne žele da priznaju, ili prosto neće jer im to nije interes - navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata su pozvali javnost da ne donosi preuranjene zaključke i osude, i da svi zajedno sačekaju rezultate zvanične istrage, dodajući da će tek nakon toga, imajući sve činjenice, moći da se napravi ozbiljna analiza čitavog događaja.


Podsetimo, u petak popodne Vuk Borilović (34) sa Cetinja ubio je 10 sugrađana, među kojima dvoje dece u cetinjskom naselju Medovina, a ranio šest osoba pre nego što je likvidiran.

BONUS VIDEO: Jutro nakon stravične tragedije na Cetinju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)