ŠTA SE KRIJE IZA ZAKONA O ZETI Knežević: Žrtvuju se interesi 20.000 građana da bi Dritanov šofer prešao cenzus

Tanjug

16. 08. 2022. u 15:58

PREDSEDNIK DNP-a i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da Zakon o teritorijalnoj organizaciji kojim Zeta postaje opština je ustvari Zakon koji spašava Ivana Vukovića (DPS) i Luku Rakčević (URA).

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ЗАКОНА О ЗЕТИ Кнежевић: Жртвују се интереси 20.000 грађана да би Дританов шофер прешао цензус

Foto: Tanjug

On je kazao da će zbog toga podneti inicijativu za smenu Danijele Đurović i inicijativu za nepoverenje Vladi Dritana Abazovića.

„Ovim Zakonom se žrtvuju interesi 20.000 građana Zete samo da bi se obezbedila nekakva početna prednost Ivanu Vukoviću u trci za gradonačelnika i da bi Luka Rakčević, šofer Dritana Abazovića, mogao da pređe cenzus kako bi bio tas na vagi. Ovo je ključni razlog zašto se odlažu lokalni izbori od juna meseca, i ne bi me čudilo da ova pokojna parlamentarna većina pokuša da donese još nekoliko izmena i dopuna kako bi Masline, Zagorič, Tološ, Blok 5 i Blok 6, kao i Zlaticu izdvojili iz Podgorice jer znaju da oni tu nemaju šta da traže. Neka u Podgorici ostane samo opštinski odbor DPS-a i URE i neka se samo tamo glasa, a i tamo bi izgubili“, kazao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a tvrdi da je 30. avgusta 2020. godine DF ubedljivo pobedio u Zeti a preneseno na mandate u ovom trenutku, to je 15 mandata u Gradskoj skupštini Golubovci, 7 mandata bi imale Demokrate, a DPS 9.

„To znači da bi DF i Demokrate imale većinu u Golubovcima. Preneseno na Glavni grad, to bi značilo da sadašnja opozicija u Podgorici i Zeti predvođena DF-om i Demokratama, imala bi prednost u odnosu na Ivana Vukovića od 3 mandata. A ako bi se prenijeli glasovi URE, SDP-a i SD-a, jasno je da bi ove partije bile na nivou statističke greške. Međutim na svaki način se kriminalno, sramotno pokušavaju ugroziti interesi 20.000 građana Zete stavljanjem potpisa ljudi koji nemaju veze sa Zetom“, kazao je Knežević.

On je DPS-u poručio, da im je stalo do Zete, to su mogli 1997. godine da izglasaju kada je Sabor za spas Zete predao elaborat i studiju opravdanosti formiranja Opštine, oni bi to tad i kreirali.

„Već tad su mogli to da urade, a ovoliko dugo drže Zećane u mraku. I ja sam tražio da Zeta bude opština, a DPS je bio protiv. Vi ste i sada protiv, nego vam je cilj da Zećani ne glasaju u Podgorici. Ništa vas drugo ne interesuje. Eto, neka ne glasaju Zećani u Podgorici, ali usvojite amandmane koji na dostojanstven i korektan način definišu naselja u budućoj opštini kako bi joj se garantovala održivost i razvoj“, kazao je Knežević.

Zećani, kako navodi, ne traže ništa što im pripada, a u amandmanima DF-a se ispravlja nepravda. Knežević kaže da su Zećani koji protestuju heroji, a da ne mora da brani amandmane, bio bi sa njima.

„Podneli smo amandmane, a sada je prilika da me demantujete i da pokažete da vam je stalo do interesa Zete. Nek Zećani glasaju samo u Zeti, nek ne glasaju u Podgorici. Je li to poštena ponuda? U svakom slučaju, od vašeg izjašnjavanja će zavisiti naši konkretni potezi“, kazao je Knežević.

On je kazao da će zbog ovakvog zakazivanja sjednice Skupštine inicijativa o smjeni predsjednice Skupštine biti predata u proceduru a predaće se i već sjutra inicijativa o izglasavanju nepovjerenja Vladi Dritana Abazovića.

„Od strane DF-a i kolega iz Demokratske Crne Gore očekujem podršku. Onda ćemo imati još jednu vanrednu sednicu. Treba da znate – opstala ili ne opstala Vlada, iako mislim da neće opstati, niko sa DF-om ne može pregovarati o modelima izlaska iz krize ukoliko ne zadovolji interese građana Zete. Možda vam to ne znači ništa, ali sigurni budite, ova borba je tek počela, i nećemo izgubiti. Do slobode“, zaključio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Meridianbet dobitnik prestiže CSR nagrade Wannabe magazina