U MASAKRU 11 MRTVIH, 10 TEŠKO RANJENIH! U nezapamćenoj tragediji na Cetinju Vuk Borilović sejao smrt posle svađe sa podstanarima i porodicom

S. ĐOKIĆ - M. SEKULOVIĆ

13. 08. 2022. u 08:30

NAJMANjE jedanaest osoba, među kojima i četvoro dece, ubijeno je, dok je još toliko ranjeno u jučerašnjem masakru u naselju Medovina na Cetinju, kada je Vuk Borilović (34), posle porodične svađe i nekoliko ubistava unutar kuće, otvorio vatru na prolaznike i pripadnike MUP Crne Gore.

У МАСАКРУ 11 МРТВИХ, 10 ТЕШКО РАЊЕНИХ! У незапамћеној трагедији на Цетињу Вук Бориловић сејао смрт после свађе са подстанарима и породицом

Foto: S. Đ./Instagram/socijaldemokratecrnegore

U razmeni vatre on  je na kraju likvidiran. Kako saznajemo, on je najpre usmrtio nekoliko članova svoje porodice, pa onda nasumično pucao na prolaznike i policajce.

Ova do sada nezabeležena tragedija u prestonici Crne Gore dogodila se oko 16 časova, u blizini Vladinog doma. Prema saznanjima "Novosti", Borilović je posle svađe sa podstanarima potegao oružje i pucao u njih. Kada su članovi njegove porodice to čuli, izašli su iz kuće u nameri da ga spreče u krvavom piru, ali je on otvorio vatru i na njih.

Foto: Instagram/socijaldemokratecrnegore

Pucao je u suprugu, a zatim i u decu. Zatim je izašao na ulicu sa lovačkom puškom u ruci, krenuo kroz naselje i u prolaznike, koji su se tu zatekli, pucao nasumično.

Policija je brzo reagovala i pokušala da savlada napadača, koji nije dozvoljavao ekipama Hitne pomoći da priđu povređenima. On je odbijao da se preda, pucajući u službenike MUP Crne Gore, koji su zatim ispalili više hitaca u pravcu napadača. U razmeni vatre, on je ubijen.  Nekoliko časova posle tragedije, na mestu masakra bilo je šest pogrebnih vozila.

Foto: Printscreen Facebook/Vuk Borilović

Kako saznajemo, napadač nije imao kriminalnu prošlost, a bio je zaposlen kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen i imao je troje dece. Bio je stravstveni lovac.

Od petoro povređenih, koji su hospitalizovani u bolnici na Cetinju dva sata nakon pucnjave, troje je u životnoj opasnosti. Oni su hitno operisani, dok su policajac, koga je napadač takođe ranio u glavu, kao i još četvoro povređenih, prevezeni su u Klinički centar u Podgorici. Njihove povrede su opasne po život.

Saučešće porodicama žrtava jučerašnjeg masakra, koji, kako je rekao, ne pamti Crna Gora,  uputio crnogorski premijer Dritan Abazović, koji je pozvao građane da se pomole za sve nastradale i budu uz njihove porodice. 

PANIKA

Na Cetinju je juče po podne vladalo stanje panike, jer se Uprava policije nije oglašavala ni više od dva sata nakon tragedije, pa su se stalno smenjivale glasine o stvarnom broju žrtava.

NAJVEĆI ZLOČIN U NOVOJ ISTORIJI

JUČERAŠNjI masakr na Cetinju je nezapamćeni zločin u novijoj istoriji Crne Gore sa najvećim brojem ubijenih i povređenih ljudi. Crna Gora još pamti masovno ubistvo u jednom pljevaljskom selu, kada je 1992. godine ubijeno devetoro meštana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!