ZAJEDNO PROTIV MILA: Uoči vanredne sednice i glasanja o nepoverenju Vladi, DF pozvao pobednike izbora na dogovor

V. KADIĆ

09. 08. 2022. u 07:30

DEMOKRATSKI front pozvao je sve članice pobedničke većine na izborima 30. avgusta 2020. godine koje su srušile režim Mila Đukanovića da se dogovore o zajedničkim planovima nakon 19. avgusta, kada će se u Skupštini Crne Gore glasati o nepoverenju manjinskoj vladi.

ЗАЈЕДНО ПРОТИВ МИЛА: Уочи ванредне седнице и гласања о неповерењу Влади, ДФ позвао победнике избора на договор

Predsednik vlade kaže da nema strah od kradljivaca šljunka, Foto Vlada CG

DF, kao što je poznato, zagovara tehničku vladu, smatrajući da je to najbolje rešenje, koju bi činile partije pobednice sa parlamentarnih izbora pre dve godine.

- Ta vlada treba da pripremi izbore koji bi se održali u jednom danu - lokalni, parlamentarni i predsednički, kako bi mogli u međuvremenu da uradimo nekoliko važnih stvari, kao što su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije - izjavio je jedan od lidera DF Andrija Mandić.

On, takođe, smatra da sve odluke u vezi sa Crnom Gorom treba da se u njoj donose.

- Neko je nakon 30. avgusta narodnu volju predao nekim činovnicima u ambasadama. Pa su oni arbitrirali, a onda je među ljudima koji su dobili glasove građana bilo važnije šta će da kaže neki činovnik iz neke ambasade nego šta su mu rekli oni koji su glasali za njega. To stanje mora da se promeni - kategoričan je Mandić.

DF, međutim, čudi činjenica da na njihov poziv na resetovanje odnosa i formiranje tehničke vlade još nije stigao zvanični odgovor. Nadaju se da bi to moglo da se desi pre 19. avgusta. Demokrate su nedavno pozdravile usvajanje Temeljnog ugovora sa SPC, a dok se čeka njihov odgovor, pozivaju sve da se vrate narodnoj volji, što podrazumeva, kako ističu, ravnopravni tretman za sve verske zajednice, ne sa DPS, i odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Iz Socijalističke narodne partije poručuju da prvo žele da vide šta će biti na sednici parlamenta 16. avgusta, te ko će se i kako odrediti prema Temeljnom ugovoru, dok iz URA pozivaju DF da zajedno idu ka Evropskoj uniji, glasaju za članove Sudskog saveta na skupštinskoj sednici.

Pobednici od pre dve godine istrajni do pravde, Foto V. Kadić

Bivši ministar ekonomskog razvoja i jedan od osnivača pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović saopštio je pet razloga zbog kojih smatra da treba izglasati nepoverenje Vladi i raspisati izbore.

- Prvo, Vlada je neustavna. Konstituisana je uz elemente političke korupcije, podršku DPS i ostalih partija koje su izgubile na izborima 30. avgusta. Drugo, ona je nedemokratska, treće nestabilna i nije evropska. Neophodan je reset i zato glasati za nepoverenje ovoj vladi je glas protiv koalicije DPS-URA-SNP-SDP, koja je očekivano postala neodrživa. Vreme je da se Crna Gora izvuče iz ovog političkog blata tako što će se mandati vratiti građanima koji će o svemu ovome dati sud na izborima - poručio je Milatović.

POSLEDICE VRAĆANjA NA STARO

PAD Vlade značio bi vraćanje na staro i još deceniju praznog hoda, sa vrlo negativnim ekonomskim posledicama, poručio je potpredsednik GP URA i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, ocenivši da je Vlada u prvih stotinu dana postigla zavidne rezultate, a premijer Dritan Abazović pokazao hrabrost da donosi krupne odluke i rešava višedecenijske probleme. - Svaka promena takvog kursa imala bi negativne posledice na dalji razvoj i progres Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni