DOKTORKA TRAŽI POMOĆ AMBASADA: Naoružani napadač na toksikologa Sandru Đuranović, pušten na slobodu

V. K.

05. 07. 2022. u 07:44

PRVI i jedini klinički toksikolog u Crnoj Gori - doktorka Sandra Đuranović ovih dana preživela je ličnu dramu, pa je u strahu za svoju bezbednost pozvala za pomoć ambasade SAD i Velike Britanije u Podgorici.

ДОКТОРКА ТРАЖИ ПОМОЋ АМБАСАДА: Наоружани нападач на токсиколога Сандру Ђурановић, пуштен на слободу

Sandra Đuranović, Foto V. Kadić

Razlog, što je pre nekoliko dana, kako tvrdi, doživela traumu kada je izvesni I. O. koji joj se, kako tvrdi, predstavio kao čovek Mila Đukanovića, zaustavio na ulazu u Institut za javno zdravlje i nakon kraće rasprave izvadio pištolj i zapretio.

Doktorka je uspela nekako da se oslobodi napasnika, pozove policiju koja je brzo reagovala i uhapsila napadača. Nakon kraćeg zadržavanja u stanici policije, sudija za istragu ga je pustio na slobodu.

- Uopšte ne poznajem tu osobu i ne znam razlog zbog čega me je sačekao i počeo da preti i maše oružjem - kaže za "Novosti" dr Đuranović, ističući da on povremeno navrati u kancelariju u kojoj ona radi kod njenih koleginica koje su angažovane na bezbednosti hrane.

Tako je i saznala da je on tehničar koji je zaposlen u Institutu, određen za proveru bezbednosti hrane za predsednika, premijera i VIP ličnosti.

- Otkud njemu pištolj na radnom mestu, to ne znam. Do tog dana taj pištolj nisam imala priliku da vidim - kaže naša sagovornica, koja sa ogorčenjem ukazuje da država nije stala uz nju, da je zaštiti kao žrtvu i to kao jedinog zdravstvenog radnika "jedinog toksikologa na osnovu koje Crna Gora može zaokružiti poglavlje 27 koje je uslov za ulazak u EU".

Razmišlja o azilu

ĐURANOVIĆEVA dodaje da je prinuđena da se obrati stranim ambasadama u Crnoj Gori, američkoj i britanskoj da od njih traži zaštitu, a ako treba i azil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna