POTPISIVANJE TEMELJNOG UGOVORA ĆE BITI MILOVA KAPITULACIJA Medojević: "Đukanović bio izložen pritisku NATO-a"

Novosti online

04. 07. 2022. u 15:10

PREDSEDNIK Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je gostujući na Jutarnjem programu Hepi televizije da je dobro što je došlo do posete premijera Dritana Abazovića Srbiji i da treba relaksirati odnose koji su bili neprijateljski dok je Đukanović bio na vlasti.

ПОТПИСИВАЊЕ ТЕМЕЉНОГ УГОВОРА ЋЕ БИТИ МИЛОВА КАПИТУЛАЦИЈА Медојевић: Ђукановић био изложен притиску НАТО-а

Foto: EPA

- Te posete su bile vrlo retke, ali je sad problem što je u posetu došao političar koji je premijer Vlade koju je napravio sa strankama koje Srbiju doživljavaju i dalje kao neprijateljsku državu, SPC kao okupacionu, a srpski narod u Crnoj Gori kao remetilački faktor. Pitanje je zašto je Dritan Abazović napravio Vladu sa njima, a nije je napravio sa DF-om i Demokratama, jer bi tad ta Vlada imala izborni legitimitet. Onda bi bilo sasvim normalno da ta Vlada pristupi definisanju odnosa između Srbije i Crne Gore na jednom sasvim novom nivou - kazao je lider PZP-a.

Foto: Printskrin Youtube/Novo jutro

Medojević kaže da bi Vlada trebala da potpiše niz bilateralnih sporazuma koji se tiču zajedničkih granica, carina, zdravstva, školstva…

Đukanović bio izložen pritisku NATO-a u Madridu da potpiše Temeljni ugovor

- Srbi u Crnoj Gori su autohtoni narod i moraju imati sva prava u Crnoj Gori. Dobro je da je Abazović došao. Ako se potpiše Temeljni ugovor, a smatram da se to neće brzo desiti, to će ipak čekati dozvolu Mila Đukanovića. On će ili trgovati sa međunarodnim faktorom ili kupovati vreme, ili će srušiti Vladu. Neće ići to baš tako lako - kazao je Medojević.

Kad su crnogorske političke elite u pitanju, kaže Medojević, uvek se mora uzeti u obzir uticaj ambasada koji nigde nije snažniji nego u Crnoj Gori.

- Đukanović je takođe bio izložen pritisku na samitu NATO-a u Madridu, da je neprihvatljivo, čak i za NATO, da se jedna tradicionalna verska zajednica tretira na taj način. Međutim, ako Đukanović pokaže slabost prema svojoj ekstremnoj šovinističko radikalnoj manjini u DPS-u, oni će biti jako nezadovoljni. Oni već jesu nezadovoljni što Đukanović već nije pozvao pristalice na demonstracije i barikade. Ipak, on stoji iza tih protesta. Kad on to ne kontroliše, onda se organizuje protest na koji dođe 30 ljudi - kazao je on.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

U LAŽI SU KRATKE NOGE: Draginja tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", dokumenta je demantuju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju