NA RUBU OPSTANKA 450 RADNIKA I NJIHOVIH PORODICA: Povlačenje investitora iz Nikšićkih kompanija posledica je loših privatizacija

I. D. S.

18. 06. 2022. u 06:22

TURSKI partner iz Železare, češki iz Metalca i poljski iz rudnika za eksploataciju boksita povukli su se iz posla i time oko 450 radnika i fabrike doveli u neizvesnost, a Nikšić, koji je bio simbol industrije i zapošljavao oko 10.000 radnika, sada ostaje sa praznim proizvodnim pogonima i, moguće, bez preostalih nekoliko stotina zaposlenih.

НА РУБУ ОПСТАНКА 450 РАДНИКА И ЊИХОВИХ ПОРОДИЦА: Повлачење инвеститора из Никшићких компанија последица је лоших приватизација

Pogon nikšićke Železare, Foto Toščelik NK

Da su se privatizacije sprovodile pogrešno i nekontrolisano, te time dovele u trenutnu situaciju fabriku i radnike, napominje Milan Kosović iz "Železare Toščelik".

- Od 2012. godine smo dobili strateškog investitora koji je obećao minimum 500 radnih mesta. Obećao je investicije od 35 miliona evra i godišnju proizvodnju od 400.000 tona.

Posle deset godina mi vidimo gde smo - ističe Kosović.

Pogon nikšićke Železare, Foto Toščelik NK

Način privatizacije državnih kompanije kritikuje i poslanik Maksim Vučinić, iz Radničke partije, koji kaže da su takozvani investitori koruptivni režim tokom 30 godina vladavine Mila Đukanovića videle kao dobrog partnera za ostvarivanje brzog profita na račun građana i države Crne Gore.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma poručili su da će svaka opravdana i realno definisana inicijativa, koja bi dovela do nastavka proizvodnje i održavanja ili povećanja broja radnih mesta biti podržana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)