MILOV KADAR SE VRAĆA U FOTELJE: Vlada Crne Gore uskoro bi trebalo da počne sa imenovanjima članova bordova u državnim preduzećima

V. KADIĆ

17. 06. 2022. u 06:15

VLADA Dritana Abazovića trebalo bi uskoro da počne sa imenovanjima članova u bordove direktora državnih kompanija, koje bi njihove skupštine trebalo da izaberu do 30. juna.

МИЛОВ КАДАР СЕ ВРАЋА У ФОТЕЉЕ: Влада Црне Горе ускоро би требало да почне са именовањима чланова бордова у државним предузећима

Foto Predsedništvo CG

Prethodno je pao dogovor nove parlamentarne većine da u odborima direktora bude mesta i za po jednog predstavnika Demokratske partije socijalista, koja daje podršku novoj izvršnoj vlasti.

Nezvanično, nova parlamentarna većina predvođena partijom Mila Đukanovića računa na neverovatnih 600 funkcija u državnom aparatu. Odmah su se pojavile spekulacije da bi se u tim upravljačkim organima državnih firmi mogli naći i oni koji su povezani sa mnogim aferama i protiv kojih postoje čak i krivične prijave!

Ministar pravde Marko Kovač (SNP) reagovao je juče povodom odluke da za člana odbora direktora "Montekarga", državne železničke kompanije, ispred državnog kapitala bude predložen Milan Čolaković, protiv koga je Ministarstvo kapitalnih investicija predalo dve prijave o mogućem postojanju krivičnih dela dok je obavljao direktorsku funkciju u ovom preduzeću.

- Neprihvatljivo je imenovanje bilo kog kandidata protiv kog je formiran predmet zbog koruptivnih krivičnih dela na odgovornu poziciju u državnom preduzeću. Na taj način se šalje pogrešna poruka i obesmišljava rad pravosudnih institucija na planu gonjenja i procesuiranja počinilaca krivičnih dela, makar i na nivou osnova sumnje - poručio je ministar Kovač.

Na nekoj od dve najznačajnije funkcije u "Pošti Crne Gore" mogao bi se naći član IO DPS Mihailo Anđušić, a u "Elektroprivredu Crne Gore" "seli" se predsednik DPS Podgorice Časlav Vešović! Jedno od rukovodećih mesta u "Crnogorskom elektrodistributivnom centru" već je kaparisano za Osmana Nurkovića (BS), bivšeg ministra saobraćaja.

Nezvanično, na čelo Investiciono-razvojnog fonda dolazi Radule Raonić, bivši savetnih bivšeg premijera Duška Markovića, dok se za ulazak u Upravu za nekretnine navodno sprema bivši direktor Uprave carina i Agencije za nacionalnu bezbednost Vladan Joković.

Đurišić savetnik premijera

NEKADAŠNjI direktor "Montenegro erlajnsa" Zoran Đurišić, suprug visoke funkcionerke DPS Milice Pejanović, postao je savetnik-ekspert-konsultant za vazdušni saobraćaj predsednika Vlade Dritana Abazovića! On će biti zadužen da predlaže rešenja za unapređenje rada novog avio-prevoznika "To Montenegro".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista