DPS BI VIŠE OD ČETVRTINE: U naredne dve nedelje biće nastavljena "seča" u odborima Skupštine Crne Gore

M. S.

30. 05. 2022. u 07:39

U SKUPŠTINI Crne Gore u naredne dve nedelje, kako se saznaje, posle "tihe likvidacije" Miluna Zogovića (DF) sa mesta predsednika Administrativnog odbora, doći će do promena ne čelu skoro svih od 13 preostalih odbora! Najviše "apetita" za čelnim mestima u radnim telima Skupštine pokazuje DPS.

ДПС БИ ВИШЕ ОД ЧЕТВРТИНЕ: У наредне две недеље биће настављена сеча у одборима Скупштине Црне Горе

Sednica Odbora za bezbednost i odbranu / Foto Skupština CG

Pošto je umesto Zogovića ustoličena Suzana Pribilović (DPS), koju mnogi, ne samo u rodnoj Budvi, optužuju da je bila kreator hapšenja funkcionera DF i nasilnog preuzimanja vlasti, Đukanovićeva partija zatražila je čelna mesta u Odboru za bezbednost i odbranu, onom za politički sistem, pravosuđe i upravu koji vodi Momo Koprivica (Demokrate) ali i Zakonodavnom odboru, kojim rukovodi Maja Vukićević iz DF.

- Mene pokušava da smeni "kavački klan". Taj klan me neće smenjivati, znam šta ću uraditi i bićete o tome obavešteni - kaže predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević, koji tvrdi da je za njegovog naslednika u toku "mrtva trka" između Predraga Boškovića (DPS) i Dragana Ivanovića (SNP).

On tvrdi da preko Administrativnog odbora žele da promene čitav sastav Odbora za bezbednost i odbranu, jednog od najvažnijih u Skupštini.

Za poslanika DPS, bivšeg premijera i direktora ANB Duška Markovića stvar nije nimalo čudna.

- Realno je da ova parlamentarna većina sada ima ključne odbore kao što je to imala većina kojoj je pripadao Knežević. Imamo novu vladu i logično je da dođe do prekompozicije u odborima - kaže Marković, zaboravljajući da Crna Gora, osim nove, manjinske vlade, ima i stari saziv Skupštine, izabran na izborima od 20. avgusta 2020.

- Dragan Ivanović, šef poslaničkog kluba i predsednik podgoričkog odbora SNP, biće kandidat za naslednika Kneževića - potvrdila nam je poslanica te stranke Milosava Paunović, ističući da je on dugo godina bio na važnim mestima u sistemu bezbednosti i da ga to kvalifikuje da preuzme funkciju koju mora obavljati iskusni profesionalac.

KANDIDAT

PROTIVKANDIDAT Ivanoviću je Predrag Bošković, član Predsedništva DPS i četiri puta ministar u raznim vladama DPS, nekadašnji predsednik borda direktora Rudnika uglja Pljevlja.

Njegovo ime pominje se u brojnim aferama. Zbog progona SPC u Crnoj Gori, Crkva mu je oduzela Orden Svetog Save, kog je potom Bošković, tada aktuelni ministar odbrane Crne Gore, vratio...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)