MILO SAUČESNIK U ETNIČKOM ČIŠĆENJU NA KIM: Kosovski Crnogorci protive se dolasku Đukanovića na Kosovo i Metohiju

D. Z.

17. 05. 2022. u 19:50

CRNOGORSKA liberalna stranka Kosova (CLS) i Udruženje kosovskih Crnogoraca "Matica" sa sedištem u Kosovu Polju, povodom najavljene posete predsednika Crne Gore Mila Đukanovića vlastima u Prištini, saopštavaju da Đukanović nije dobrodošao među preostale kosovske Crnogorce.

МИЛО САУЧЕСНИК У ЕТНИЧКОМ ЧИШЋЕЊУ НА КИМ: Косовски Црногорци противе се доласку Ђукановића на Косово и Метохију

Foto: Tanjug

On je, kako navode, saučesnik u etničkom čišćenju 30.000 naših sunarodnika sa ovog prostora i jedan od najzaslužnijih za očiglednu legalizaciju tog etničkog čišćenja.

- Nad Crnogorcima na Kosovu i Metohiji desio se genocid u produženom trajanju i Crnogorci su najveće žrtve svih dešavanja u pokrajini - navode iz pomenute stranke i udruženja.

Dodaju da vlasti u Prištini Crnogorce ne priznaju čak ni kao nacionalnu manjinu, dok su do 1999. na KiM bili državotvorni narod.

- Crnogorska groblja u Metohiji su preorana, mnoge naše crkve koje pripadaju Eparhiji raško-prizrenskoj su spaljene, ali to ne dotiče Đukanovića, koji je bio i ostao saveznik onih koji su Crnogorce nasilno proterali 1999. godine, spalili im kuće, domove, crkve i manastire i skoro dve i po decenije bespravno koriste crnogorska imanja i crnogorske stanove u stambenim zgradama od Peći do Vučitrna - navodi se u saopštenju ove dve stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KNEZ UHAPŠEN U NEMAČKOJ 94: Policajci su mu u stanici pokazali fotku zbog koje mu je zastao dah