LAZOVIĆ JE U CRNOJ GORI: Crnogorski premijer Dritan Abazović o vezama pojednih službenika policije sa vrhom "kavačkog klana"

M. SEKULOVIĆ

09. 05. 2022. u 20:30

SEDNICA skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Crne Gore, na kojoj je bilo zakazano saslušanje premijera Dritana Abazovića i vrha policije i tužilaštva o vezama Specijalnog policijskog tima sa "kavačkim klanom" odložena je zbog akcije hapšenja predsednika Privrednog suda Crne Gore Blaža Jovanovića.

ЛАЗОВИЋ ЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Црногорски премијер Дритан Абазовић о везама поједних службеника полиције са врхом кавачког клана

Foto R. Koprivica

Za ponedeljak je bilo zakazano kontrolno saslušanje čelnika bezbednosnog sektora, premijera Abazovića, glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, šefa Specijalnog policijskog odeljenja Predraga Šukovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Sava Kentere, koji su se odazvali pozivu.

Odgovarajući na pitanje novinara o pripadniku Specijalnog policijskog tima Petru Lazoviću, čije je transkripte prepiske sa navodnim vođom "kavačkog klana" odbeglim Radojem Zvicerom, objavio Evropol, Abazović je rekao:

- Mislim da ćemo brzo imati rezultate. Službenici koji urušavaju ugled države, biće udaljeni iz svih službi. To će se raditi u kontinuitetu. Lazović je u Crnoj Gori, i to je najvažnije. Zadaci, koje je do sada radio, ne služe na ponos ni njemu ni bilo kome. Najvažnije je da je tu, pa ćemo videti kako će se sve završiti.

Doskorašnji glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, kog veliki deo javnosti optužuje da je opstruirao istragu Evropola o "prljavim policajcima" u Upravi policije Crne Gore.

- Evropol nema pravo da određuje da li je neko član kriminalne organizacije. To procenjuju policija i tužilaštvo, a samo sud može da donosi odluku da li je neko počinio krivično delo ili ne - kazao je Katnić i dodao da je premijer Abazović svojim aktivnostima i komentarima doveo u opasnost njegov i život njegove porodice. - Lazović je kolateralna šteta u pokušaju da se naruši nezavisnost Crne Gore.

Abazović, međutim, ne smatra da je Katnićeva bezbednost ugrožena.

MANDIĆ: KOALICIJA PROTIV MAFIJE!

Danas u Crnoj Gori treba da se pravi koalicija onih koji će se zajedno boriti protiv mafije. U obračunu kriminalnih klanova poginulo je 65 ljudi. Bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću posao je bio da se obračunaju sa organizovanim kriminalom, ali pošto to nisu uradili, već su bili u sprezi sa njima, onda i oni treba da odgovaraju - kazao je lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF Andrija Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEMAM DUŠE NI OBRAZA DA PEVAM: Rajović otkazao nastup zbog tragedije na Cetinju - 11 nevinih je stradalo