ČAĐENOVIĆ ZNAO DA GA LAZOVIĆ FOTOGRAFIŠE! Nakon što je fotografija prosleđena Zviceru, kavački klan dobio je jasnu poruku

V. K.

05. 05. 2022. u 14:18

POVODOM izjave bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića oglasili su se iz Demokratskog fronta i kazali da je postojala namera da se opstruira rad tužilaštva.

ЧАЂЕНОВИЋ ЗНАО ДА ГА ЛАЗОВИЋ ФОТОГРАФИШЕ! Након што је фотографија прослеђена Звицеру, кавачки клан добио је јасну поруку

Foto: Libertas/Printscreen

- Nakon jučerašnjeg „pojašnjenja“ Milivoja Katnića o njegovoj i ulozi specijalnog državnog tužilaštva u prikrivanju dokaza, i zaustavljanju istrage o vezama visokih policijskih službenika sa vođama kavačkog klana, već danas su se stekli uslovi da nekadašnji GST i njegov zamenik Saša Čađenović budu uhapšeni i procesuirani. Osim javnog priznanja Milivoja Katnića, imamo i vizuelni dokaz – fotografiju nasmejanog Saše Čađenovića koju je Petar Lazović poslao Radoju Zviceru.

Ova fotografija, koja je očigledno nastala u zgradi tužilaštva, dovoljno govori o tome da Saša Čađenović zna da je fotografisan od strane Petra Lazovića.

Poruka Zviceru

Ali što je još više inkriminišuće za Čađenovića, jeste da fotografija prosleđena Radoju Zviceru predstavlja jasnu poruku da kavački klan ima zaštitu specijalnog tužilaštva.

Foto: Libertas/Printscreen

Takođe, činjenica da je GST Vladimir Novović insistirao na ponovnom formiranju predmeta jasno ukazuje na svesnu opstrukciju Milivoja Katnića i Saše Čađenovića koji su krajem januara 2021. godine zaključili da ne postoje elementi za krivično gonjenje Petra Lazovića i Ljuba Milovića.

Priznavši sinoć da on lično stoji iza ove odluke, Milivoje Katnić bezuspešno pokušava spasiti Sašu Čađenovića, i relativizovati dokumenta koja je objavio Evropol, navode iz DF-a, dodajući da očekuju od novog GST-a Vladimira Novovića „da koliko danas izda nalog za privođenje i određivanje tužilačkog pritvora Milivoju Katniću i Saši Čađenoviću, jer između njihovih i zloupotreba Vesne Medenice ne postoji razlika“.

- Za nekog ko se hvalio učešćem na međunarodnim tužilačko-policijskim seminarima, saradnjom sa svim policijama sveta, ipak moramo primetiti da Milivoje Katnić svojim cirkuskim objašnjenjima o ulogama Lazovića i Milovića jasno pokazuje da nije mario za saradnju sa Evropolom, i da je selektivno pristupao dokumentima koje je dobijao od naših evropskih partnera.

Zbog svega navedenog, DF očekuje u narednim satima privođenje i procesuiranje Milivoja Katnića i Saše Čađenovića, inače ćemo svaki pokušaj relativizacije ovog slučaja smatrati kao projektovan i tendencionzan, i na šta ćemo imati konkretan i snažan odgovor. Vreme je za pravdu! - zaključuje se u saopštenju DF-a.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)