RASVETLJENO: Maloletnici pretili da će aktivirati eksplozivne naprave u školama u Ulcinju i Baru

B.Dabić

29. 04. 2022. u 22:41

DVE maloletne osobe pretile su da će aktivirati eksplozivne naprave u osnovnim školama u Ulcinju i Baru.

РАСВЕТЉЕНО: Малолетници претили да ће активирати експлозивне направе у школама у Улцињу и Бару

B.Dabić

Iz Uprave policije su potvrdili da je idnetifikovana  osoba koja je 21. aprila objavila na jednom blog sajtu pretnju po bezbednost dece i zaposlenih u Osnovnoj školi „Maršal Tito“ u Ulcinju, te je protiv te osobe podneta krivična prijava državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Policija je prethodno obaveštena od strane NCB Interpol Vašington da je na „Google” blogu sajtu nepoznata osoba navela da je neo nacista i da planira da počini masovnu pucnjavu u  osnovnoj školi, uz poziv za pridruživanje lokalnim nacistima. 

- Po dobijenom obaveštenju službenici Uprave policije obavestili su Specijalnog državnog tužioca i preduzeli su mere i radnje u cilju provere iznetih prijetnji, izvršen je obilazak škole i o potencijalnim prijetnjama upoznata je uprava škole. Takođe, izvršen je i protivdiverzioni pregled prostorija škole, fiskulturne sale i dvorišta, kojom prilikom nije ustanovljeno prisustvo eksplozivnih i radioaktivnih materija, niti opasnih i zapaljivih predmeta, naveli su iz Uprave policije. 

Osim toga, policijski službenici su identifikovali i osobu koje je 27. aprila, putem elektronske komunikacije uputila mejl preteće sadržine na službenu adresu Osnovne škole „Mrkojevići“ u Baru, a u kojoj je navela da se u navedenom objektu nalazi bomba, te je protiv ove osobe podneta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. 

U oba slučaja se radi o maloletnim licima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati