OVO SE ČEKALO! Milo Đukanović prokomentarisao hapšenje Vesne Medenice: "Moramo izbeći oholost institucija..."

V. K. -S. Đ.

19. 04. 2022. u 14:21

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović nije bio raspoložen da prokomentariše hapšenje bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

ОВО СЕ ЧЕКАЛО! Мило Ђукановић прокоментарисао хапшење Весне Меденице: Морамо избећи охолост институција...

Foto Novosti

-Dozvolimo da državni organi odrade svoj posao. Moramo izbeći oholost institucija i omogućiti pravo na odbranu. Moramo izbeći da ljude unapred hendikepiramo u njihovoj odbrani. Ne komentarišem. Zašto, ne zato što bežim. Ako ovoliko pričamo o vladavini prava, moramo pustiti institucije da obave posao. Nemam nijednu informaciju na tu temu. Dozvolimo da nadležni organi rade svoj posao, poklanjam poverenje i Tužilaštvu i sudstvu, kazao je Đukanović tokom predavanja koje je obavio pred studentima Pravnog fakulteta - odgovarajući na njihova pitanja.

Sumnjiči se za dva krivična dela

Podsetimo, bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon što je pre par dana uhapšena na aerodromu u Golubovcima. 

Inače, SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela, stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

Foto: Printskrin/ Sky - Vijesti

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal "Libertas" objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrhovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju