OBJAVLJENA DOKUMENTA KOJA RUŠE KRIVOKAPIĆEVE LAŽI: Obelodanjeno koga je preklinjao za pšenicu, šećer i so (FOTO)

Tanjug

16. 04. 2022. u 13:29

JEDAN od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević objavio je dokumenta iz kojih se vidi da je smenjeni premijer Zdravko Krivokapić 25. marta ove godine tražio pomoć u namirnicima od Srbije.

ОБЈАВЉЕНА ДОКУМЕНТА КОЈА РУШЕ КРИВОКАПИЋЕВЕ ЛАЖИ: Обелодањено кога је преклињао за пшеницу, шећер и со (ФОТО)

Zdravko Krivokapić, Foto Novosti

Knežević je u saopštenju ocenio da je Krivokapić tokom sinoćnjeg intervjua za RTCG još jednom, kako je naveo, demonstrirao laž kao jedini poznati model svog delovanja.

- Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so - naveo je Knežević.

Dodao je da prilaže dopise obraćanja Krivokapića zvaničnom Beogradu iako je sinoć, kako Knežević kaže, crnogorske građane ubeđivao da im je Sofija u svakom smislu bliža.

Krivokapić je sinoć u intervjuu za RTCG rekao da je zvanična Srbija pokušala je da uceni Crnu Goru da li će joj bezbediti osnovne životne namirnice u zavisnosti od toga hoće li biti deo Open Balkana ili neće. Dodao je da je Podgorica nakon odluke Srbije da zabrani izvoz tražila alternativne načine snabdevanja i da je, kako je rekao, "na dobrom putu".

- Pokrenuta je inicijativa da se brašno dobavlja iz Bugarske, što je unelo paniku u Srbiji - rekao je Krivokapić. Dodao je da je razlika između Srbije i Bugarske u ceni transporta žitarica, ali da se traži optimizacija tih troškova i da će, ako to uspe, troškovi transporta biti i manji nego iz Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Krivokapića da je Srbija pokušala da uceni Crnu Goru obezbeđivanjem osnovnih životnih namirnica za ulazak Podgorice u inicijativu Otvoreni Balkan.

- Pitam profesora Krivokapića kako Vas nije sramota da tako bestidno lažete? Uzgred, kada vas je to Vučić pozvao, uputio poruku, rekao bilo koju reč ucene u vezi sa hranom/robom iz Srbije? Pošto znam da nije, vraćam se na pitanje: da li vas je bar malo sramota? - napisala je Brnabić na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OTVORENIM DEKOLTEOM NA BAJDENA: Da li je Milova žena preterala? (FOTO)