DRAGAN KRAPOVIĆ: Manjinska Vlada će biti jako slaba ukoliko bude formirana

Tanjug

14. 04. 2022. u 10:57

POSLANIK Demokratske Crne Gore Dragan Krapović izjavio je da trenutno još nema zvanične potvrde o formiranju manjinske vlade i za sada se, kaže, samo spekuliše da je posao priveden kraju, a ako bude formirana, biće "jako slaba", neće moći da demontira DPS Mila Đukanovića, sprovede reformske procese i neće ništa dobro doneti Crnoj Gori.

ДРАГАН КРАПОВИЋ: Мањинска Влада ће бити јако слаба уколико буде формирана

Foto Demokrate

Za sada se, kaže, samo zna da će u toj vladi biti GP URA, SDP, SNP i manjine.

- Ta vlada, ukoliko bude formirana, biće novi eksperiment od istog predlagača koji je predložio i prethodnu vladu, biće jako slaba - kaže Krapović za podgorički dnevnik Dan.

Ističe da, ne samo da neće demontirati DPS, jer to nije moguće da se desi, već neće moći da sprovede nijedan od reformskih procesa koje su naveli kao ciljeve, to jeste deblokadu pravosuđa, integracionog puta...

- Ne vidim šta je problem da izađu sa sastavom ako već postoji saglasnost 49 poslanika koji su spremni da podrže ovu vladu - kaže Krapović.

Mišljenja je, dodaje, da vlada, ako bude formirana, neće biti stabilna i neće ništa dobro doneti crnogorskom društvu.

- Doneće nove nestabilnosti, produbljivanje već postojećih podela, a i verujem da će doživeti sličnu sudbinu kao prethodna. Možda će je upravo oni koji su je predložili proglasiti neuspešnom i oboriti je za pola godine ili godinu - naveo je Krapović.

foto: Demokrate

Govoreći o protestima koje Demokrate zajedno sa građanima već mesecima organizuju u više crnogorskih gradova zbog prekrajanja izborne volje, Krapović kaže da je odziv na protestima jako dobar.

- Ambijent je građanski i evropski, gde se neće pričati o podelama, već je jednodušno opiranje prekrajanju izborne volje. Drago nam je što su građani to prepoznali. Građani svih vera i nacija se odazivaju protestima - naveo je, između ostalog, Krapović.

BONUS VIDEO:

BAKLjADA I TROBOJKE U NIKŠIĆU: Građani obeležavaju 23 godine od bitke na Košarama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati