OTVORENA KRUZING SEZONA U BARU: Nakon pandemije korona virusa prvi kruzer sa turistima

B. Dabić

10. 04. 2022. u 12:39

U BARU je danas otvorena kruzing sezona uplovljavanjem putničkog broda NCL Star koji je dovezao 1.100 putnika i oko 900 članova posade.

ОТВОРЕНА КРУЗИНГ СЕЗОНА У БАРУ: Након пандемије корона вируса први крузер са туристима

Foto: B. Dabić

To su prvi turisti koji su izašli sa kruzera u Bar nakon 2019.godine.

- U 7 časova u barsku luku uplovio je putnički brod NCL Star sa 1100 putnika I oko 900 članova posade koji će boraviti u Baru do 19 časova. Sa kruzera dio turista su pošli na organizovane izlete, a većina je ostala u gradu. Turisti su uglavnom iz Zapadne Evrope I Amerike, kazao je za "Novosti" Saša Vukić ispred agencije “Alegra” koja radi agentuju broda.

Foto: B. Dabić

Inače, "NCL Star" je trebao jutros uploviti u luku Kotor, ali u petak je zbog nepovoljnih vremenskih uslova promjenjen plan putovanja pa je brod vezan u barsku luku, na gat Port of Adrie.

Vukić kaže da je krenulo oživljavanje kruzing turizma u Baru nakon 2019. Godine jer u međuvremenu zbog pandemije korona virusa, kruzeri su bili zaustavljeni, a u Bar su dolazili samo na “zimovnik” što znači da na njima nije bilo turista.

-Za ovu godinu imammo potvrđenih pet kruzera koji će uploviti u luku Bar, na gat Port of Adria, kazao je predstvanik Alegre.

Kruzerom “NCL Star” turisti su u luku Bar doputovali sa Krfa, a putovanje nastavljaju ka Dubrovniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba