KRIVOKAPIĆ POSLE LOKALNIH IZBORA U BERANAMA I ULCINJU: Veliki poraz konstituenata manjinske vlade

Tanjug

28. 03. 2022. u 23:40

REZULTATI lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju su veliki poraz onih koji predstavljaju konstituente manjinske vlade, poručio je danas crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

КРИВОКАПИЋ ПОСЛЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА У БЕРАНАМА И УЛЦИЊУ: Велики пораз конституената мањинске владе

Foto: Tanjug

Komentarišući izjavu mandatara i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića, koji je kazao da je Crna Gora, nakon lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju, korak bliže formiranju manjinske vlade, Krivokapić je za RTCG rekao da političari uvek mogu da poraz pretvore u pobedu.

- Mislim da je ovo jedan veliki poraz onih koji predstavljaju konstituente manjinske vlade i da im to nikako ne daje za pravo da im lokalni izbori budu mera manjinske vlade - kazao je premijer.

On je ponovio da je manjinska vlada neustavna, dogovorena na pogrešan način, koncipirana bez principa i da, kako kaže, predstavlja prevaru izborne volje građana od 30. avgusta 2020.

- Ne možete vi da vratite na vlast nekoga ko je otišao u političku penziju, zbog nečijih dogovora. Najveći benefit od 30. avgusta je sloboda koja se dogodila, a da bi se to negovalo u budućnosti najbolji način je da krenemo svi u izbore. To je najpoštenije, jedino demokratsko i neka bude pobednik onaj ko osvoji najviše mandata - dodao je Krivokapić.

Kazao je i da nema komentar o rezultatu izbora u Ulicnju, dok smatra da je izborna lista "Berane sad", pokazala potencijal.

- "Berane sad", kojem smo dali podršku uspelo je da dokaže da je veći potencijal od pojedinačno bilo kojeg konstituenta DF-a. Da je DPS napokon doživeo ono što se predviđalo, jedan veliki poraz - poručio je Krivokapić.

Abazović je posle održanih lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju izjavio da veruje da su sada korak bliže formiranju manjinske vlade, a ako je, kako kaže, neko ne želi, njegov pokret je spreman za vanredne izbore.

- Ako neko ne želi manjinsku, odnosno evropsku vladu, mi smo spremni, idemo na izbore - rekao je Abazović.

On je u nedelju uveče proglasio "apsolutnu pobedu" koalicije "Za novi početak" u Ulcinju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)