CRNA BRUKA KRIVOKAPIĆEVE VLADE: Članovima DF zabranili da polože venac žrtvama NATO bombardovanja (VIDEO)

V. K.

24. 03. 2022. u 15:12

DEMOKRATSKI front saopštio je da Vlada Zdravka Krivokapića onemogućila liderima ovog političkog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da polože vence na spomenik prvoj žrtvi NATO bombardovanja u danilovgradskoj kasarni - vojniku Aleksandru Saši Stajiću.

ЦРНА БРУКА КРИВОКАПИЋЕВЕ ВЛАДЕ: Члановима ДФ забранили да положе венац жртвама НАТО бомбардовања (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Niko nije mogao pretpostaviti da će nam Zdravko Krivokapić i njegova vlada zabriniti da odamo poštu našim junacima. Dočekali smo tu sramotu, sramotu za nas kao političare i narod koji je pobedio na izborima 30.avgusta 2020. Da se ništa nije promenilo u odnosu na ono vreme kada su na čelu vojnog ministarstva i Vlade bili Predrag Bošković i Duško Marković i Milo Đukanović upravljao Crnom Gorom. Oslobođena Crna Gora biće dužna da vodi računa o svojim junacima  o hrerojima o onima na čijim primerima treba da se vaspitavaju nove generacije u Crnoj Gori -  kazao je Mandić.

Knežević je podsetio da su prve bombe i  žrtve bile upravo u Crnoj Gori i to u kasarni u Danilovgradu.

- Kao i prethodnih godina  suočili smo se sa još jednom stamotom crnogorske vlade i vojnog ministarstva koja je nastavila jednu podaničku poslušničku politiku  gaženja žrtava i gaženja sećanja na ono što se desilo 24. marta 1999. godine. Imam osećaj ako bi kojim slučajem NATO ponovo krenuo da bombarduje Crnu Goru da bi Vlada zdušno to pozdravila i učestvovala u bombardovanju i agresiji na sopstveni narod kao što danas ne dozvoljavajući nam da položimo vence na spomen obeležje vojniku Saši Stajiću ponovo gazi i ubija sve one naše ljude i u Crnoj Gori i u Srbiji koji su nastradali za vreme ove agresije. Nismo spremni da se odreknemo naše istorije, naših civilizacijskih i duhovnih izvorišta i  ne postoji nijedna privilegija i u ovoj ni u nekoj budućoj vladi koju bismo prihvatili da bismo se odrekli sami sebe - rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem  je do 30. avgusta mislila "isto ovo što mislimo mi u Demokratskom frontu  danas 24. marta 2022., ali je to mislila samo do momenta kada su se izbrojali glasovi  i kada se formirala vlada."

Foto: DF

- Zatim je zabravila na sve žrtve i na ovakav način pokušava da zatre sećanje na ono što se desilo i u Srbiji i u Crnoj Gori. Dobili smo informaciju i želimo da upozorimo tehničkog mandatara Krivokapića da slučajno ne pokuša da na dan kada bude planirao da uvede nove sankcije Rusiji donese i ukaz o proglašenju dana žalosti zbog smrti Medlin Olbrajt. Ne radujemo se ničijoj smrti ali smatramo  da to ne može biti stav većinskog stanovništva Crne Gore, niti smatramo da je novo uvođenje sankcija Rusiji  nakon izbora u Beranama u interesu građana Crne Gore - zaključio je Knežević, nakon čega je sa Mandićem položio venac izvan kasarne u Danilovgradu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)