"IBRAHIMOVIĆ SE MORA OTRGNUTI KANDŽAMA DPS-a" Vučurović - "Nema povratka na staro"

Novosti online

17. 03. 2022. u 11:12

PORUKA predsednika Bošnjačke stranke može da znači da je Ervin Ibrahimović opet namirisao vlast, pa je spreman na sve - da pogazi ustav i učestvuje u nečemu što bi moglo dovesti do destabilizacije Crne Gore. Nadamo se da je, ipak, koliko-toliko odgovoran, da neće pristati da ponovo bude marioneta DPS-a, koji pokušava da ga nagovori da nelegalno i neustavno predsedava skupštini, rekao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

ИБРАХИМОВИЋ СЕ МОРА ОТРГНУТИ КАНЏАМА ДПС-а Вучуровић - Нема повратка на старо

Foto: BS

Istakao je da su izbori 30. avgusta pokazali volju građana i bilo bi politički nerazumno da lider BS nekim ishitrenim potezom ruši tu volju i time pokaže neprijateljstvo prema ljudima koji su se trideset godina borili za slobodnu Crnu Goru i protiv torture i diskriminacije.

- Ako već Ibrahimović „traži način i mehanizam da poslanicima omogući da u skladu sa Ustavom vrše svoju funkciju“ i ako je u tome iskren, a ne navođen interesima DPS-a, onda je put jasan – dogovor parlamentarne većine i stranaka nacionalnih manjina, a nakon toga formiranje tehničke vlade koja bi organizovala vanredne parlamentarne izbore - rekao je Vučurović.

Ervin Ibrahimović / Foto Skupština CG

Takođe, kaže da DF shvata emocije koje Bošnjačka stranka i njen lider imaju prema Đukanoviću i DPS-u, ali i Ibrahimović treba da najzad razume da nema povratka na staro, kada je srpski narod bio diskriminisan, kada su ljudi hapšeni i maltretirani zbog drugačijeg mišljenja, kada je SPC proganjana, a sve uz podršku Bošnjačke stranke. Vučurović je dodao da Ibrahimović treba da prihvati da je ta politika bivšeg režima poražena u avgustu 2020. i da će građani kazniti sve one koji to političko krilo mafije pokušaju da vrate na pozicije odlučivanja.

Vučurović kaže da pretpostavljaju da nije namera, a ni manir lidera Bošnjačke stranke da bude ključni akter eventualnog nasilnog održavanja skupštine, i da preuzme odgovornost za moguću eskalaciju krize.

Jovan Vučurović, Foto Arhiva Novosti

- Strahinja Bulajić brani ustav Crne Gore i izbornu volju građana i to bi trebalo da rade svi drugi poslanici, a naročito potpredsednici skupštine. Dakle, nadamo se da lider Bošnjačke stranke neće pristati da bude upotrebljen i zloupotrebljen od strane DPS-a i drugih pristalica tzv. manjinske vlade, čime će pokazati odgovornost i političku zrelost, i da je uspeo da se otrgne iz kandži političko-kriminalne organizacije DPS - zaključuje Vučurović.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)