SLAVEN RADUNOVIĆ: Opstrukcija izdaje izborne volje je naš zadatak koji imamo kao predstavnici građana

Novosti onlajn

14. 03. 2022. u 14:56

ŠEF poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović, pozvao je danas na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, da ako bilo ko ima zamerki na rad trenutnog vršioca dužnosti predsednika Skupštine Strahinje Bulajića, da ga tuže.

СЛАВЕН РАДУНОВИЋ: Опструкција издаје изборне воље је наш задатак који имамо као представници грађана

Foto: Printskrin Youtube/ Skupština Crne Gore

- Želim samo da ponovim, da to bude potpuno jasno građanima Crne Gore, da ako bilo ko ima zamerki na rad gospodina Bulajića, u smislu da je on izvršio, kako malopre čusmo, čak i krivično delo, ja vas pozivam da tužite gospodina Bulajića, čak da budemo strožiji, ako je povredio Poslovnik, vi ga slobodno tužite za kakvo god želite krivično delo - kazao je Radunović.

- Taj Poslovnik je prozivod vaših želja i vašeg načina funkcionisanja prethodnih 20-30 godina. Poštujući poslovnik, predsedavajućem Skupštine se omogućava da utiče na hronologiju dešavanja u Skupštini - naglasio je Radunović.

Foto: Printskrin

Radunović je kazao da se danima provlači „dečačka želja da se nadmudri DF, tako što ćete da jednu populističku priču o tome kako treba da se zakon kojim bi se omogućilo smanjivanje akcize na gorivo, donese, pa bi to kao spasilo građane Crne Gore velikog poskupljenja“.

- Potpuno je jasno da je osnovni cilj da se iz bilo kojeg razloga sednica Skupštine, jer se zna da prva tačka mora biti izbor predsednika Skupštine, koji bi onda preuzeo i uradio sve što treba DPS-u - kazao je Radunović.

Šef poslaničkog kluba DF-a se obratio građanima i pojasnio koliko bi samnjenje akciza uticalo na cijene

- Poštovani građani, smanjenje akcize može da donese sedam ili osam centi po litru da bude smanjena cena, 20% može da se smanji akciza, to je na 50 litara otprilike pet evra. Sa druge strane, taj isti zakon ima još mnogo elemenata i svi ostali elementi se tiču poskupljenja. Svi se odnose na povećanje akciza. To je bio razlog zašto DF nije glasao za taj zakon o akcizama u decembru. Taj deo o mogućnosti smanjena akciza, tim mi ne smanjujemo akcize, nego samo omogućavamo Vladi da smanji akcize, to je samo jedan detalj u tom zakonu, sve ostalo je povećanje akciza na čokoladu, na kekse, na kiselu vodu, na vina, na sva gazirana pića, na cigarete, znači sve ostalo su, poštovani građani, poskupljenja. I kad pozivaju iz Vlade i kažu, „ajde treba to da se izglasa“, ne traže oni to zbog samnjenja ove akcize, nego zato što im trebaju prihodi od povećanja cena koje su već užasne - naveo je Radunović.

To je sve, kako kaže, nevezano od sukoba u Ukrajini.

Foto AP

- Ovo što je traženje povećano akciza, to je bilo pre sukoba u Ukrajini, to nikakve veze sa ovim nema. To je bilo projektovano povećanje cena. Sada to projektovano povećanje cena treba da dodamo na već ova čuda koja se dešavaju sa robom široke potrošnje. Tako da ta sednica koja je tako spasonosna za građane Crne Gore, uopšte nije tako spasonosna, jer je pitanje da li bi, recimo poslanici DF-a, amandmanom kojim se brišu sve ostale akcize, da dobije većinu u parlamentu, verovatno ne bi, kako stvari stoje - istakao je Radunović.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)