"AMATERIZAM I DILETANTIZAM!" Medojević saopštio loše vesti za Crnu Goru

Novosti online

07. 03. 2022. u 13:39

RAZARAJUĆI efekti plana “Evropa sad – Grčka sutra” osmišljenog za političku kampanju Krivog i Majkija (Zdravko Krivokapić i Milojko Spajić) i njihovu stranku, na finansijsku strukturu i likvidnost privrede već su vidljivi golim okom.

АМАТЕРИЗАМ И ДИЛЕТАНТИЗАМ! Медојевић саопштио лоше вести за Црну Гору

Foto: Printskrin

Prema podacima iz Ministarstva finansija Crne Gore o izvršenju budžeta za januar 2022. prihodi budžeta na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje su bili 7,6 miliona eura.

U istom mesecu januaru 2021. godine prihodi budžeta po ovom osnovu bili su 10 miliona evra, kazao je predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

- Prihodi budžeta u januaru 2022. godine, nakon mjesec dana primjene političkog programa Krivog i Majkija, pali su za 25 odsto u odnosu na mesec januar 2021. kada smo još imali drastične efekete zatvaranja zbog korone. U prvom mesecu sprovođenja ovog eksperimenta, 36 odsto manje zaposlenih je primilo platu nego u decembru, a budžet je prihodovao za 25 odsto manje na ime uplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, a ti doprinosi su povezani sa isplatom zarada. Neznanje, nepoznavanje sistema, neiskustvo u vođenju države, neutemeljene političke ambicije, amaterizam i diletantizam će skupo da košta i naše građane i privredu i državu.  Država nije igračka za decu. Država je ozbiljna stvar - poručuje Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ISPOVEST MAJKE UBICE SA CETINJA: Doveli su me sa posla kad je sve bilo gotovo - bolje što ni njega više nema