SLAVEN RADUNOVIĆ TVRDI: Ibrahimović namerava da preuzme predsedavanje Skupštinom

Novosti onlajn

04. 03. 2022. u 15:47

ŠEF poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da je tražio sednicu Kolegijuma predsednika Skupštine zbog poslednjih događaja – davanja mandata lideru URA-e Dritanu Abazoviću za sastav nove vlade i najave da, kako je kazao, nova većina planira „neku vrstu puča u Skupštini“, tako što će potpredsednik Skupštine Ervin Ibrahimović (BS) „preuzeti predsedavanje parlamentom na silu“.

СЛАВЕН РАДУНОВИЋ ТВРДИ: Ибрахимовић намерава да преузме председавање Скупштином

slaven Radunović, Foto Arhiva

- Čuli ste da predsedavajući može da bude samo potpredsednik iz najvećeg kluba. Sazvana je sednica da bismo videli da li je Ibrahimović spreman na takve korake, da bismo mi bili spremni na neke druge. Vi znate da mi imamo rešenje za sve, pa i za ovaj slučaj. Potpuno sam uveren da su već krenuli u realizaciju scenarija i da protivno zakonima i Poslovniku krenu u tu vrstu puča. Žao mi je što na tom prvom koraku u formiranju vlade koju zagovaraju vidi da u prvom dodiru s DPS-om prihvataju način funkcionisanja DPS-a. URA je proklizala i prihvata dobrobiti Mila Đukanovića. Tako neće moći. Vrlo brzo će doći odgovor od DF-a, a vi ćete ga prepoznati. Biće u skladu s Poslovnikom i propisima. Neće Bulajić napraviti ništa suprotno proceduri - kazao je Radunović.

Foto: Printscreen/Jutjub

Rekao je da je obrazloženje predsednika Mila Đukanovića o mandataru bilo uopšteno i da bi bilo logičnije da su videli potpise podrške.

- Đukanoviću je samo bilo bitno da eliminiše mogućnost da DF i još neke stranke ne budu u poziciji da vrše dominantan uticaj na vladu - dodao je.

(In4s)

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave