ČLANOVI PROTIV - VOĐE ZA: Glavni odbor SNP danas će doneti konačnu odluku o učešću u Abazovićevoj manjinskoj vladi

V. KADIĆ

07. 03. 2022. u 08:38

DUGOČEKANA sednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije održaće se danas, a na njoj će pasti konačna odluka da li će ova stranka koja je bila deo pobedničke koalicije "Za budućnost Crne Gore" ući u manjinsku vladu Dritana Abazovića i utopiti se u prekrajanje izborne volje od 30. avgusta 2020. Šef poslaničkog kluba SNP Dragan Ivanović prvi put je saopštio da je vrh partije za ulazak u manjinsku vladu. Sednica je zakazana za 15 sati.

ЧЛАНОВИ ПРОТИВ - ВОЂЕ ЗА: Главни одбор СНП данас ће донети коначну одлуку о  учешћу у Абазовићевој мањинској влади

Vladimir Joković na partijskom skupu / Foto SNP

- Rukovodstvo SNP se zalaže za ulazak u manjinsku vladu. Tražimo garancije za prioritete te vlade. Na glavnom odboru je da odluči da li ćemo ući u manjinsku vladu ili ne - poručio je Ivanović.

Međutim, članstvo ove partije ne misli tako. Nikšićki odbor žustro se suprotstavio takvoj nameri vrha stranke. Poručili su da neće dozvoliti da odlučuju mimo volje članstva i pozvali su sve ostale opštinske organizacije u Crnoj Gori da reaguju na isti način.

- Mi nećemo u vladu sa DPS. Ovde su sve zakleti članovi partije od prvog dana. Na izvršnom odboru doneli smo jednoglasnu odluku da ne prihvatamo učešće u manjinskoj vladi. Na opštinskom odboru gde su bili prisutni Vladimir Joković i Dragoslav Šćekić, nisu nam dozvolili da kažemo ključnu rečenicu - da nam je neprihvatljivo svako rešenje gde DPS i njegovi sateliti imaju odlučujuću ulogu - kazao je Tomislav Bulajić, član OO SNP Nikšić.

On je ponovio da se brani izborna volja građana Crne Gore i 200.000 litijaša koji su na crnogorskim ulicama osvitali.

- Ovde je najviše ugrožen srpski narod. Pravi članovi SNP-a nikada nisu izdali. Nažalost, više puta nas je vrh partije izdavao, prelazio, napuštao, a mi smo ostali verni partiji. Mi imamo samo čistu ideju, imamo pošten obraz, i želimo da spasemo partiju, ako se spasti može - rekao je Bulajić.

Njegov partijski kolega Miodrag Rudović dodao je da su svi opštinski odbori u Crnoj Gori rekli "ne manjinskoj vladi sa DPS".

- Naše rukovodstvo se našlo u nekakvom vakuumu u odnosu na članstvo. Praktično mi nismo znali šta oni rade i misle, a oni nisu slušali naše poruke. Ovo je prvi put u istoriji SNP da se vrh partije na ovaj način odrodi, odnosno odrekne svog članstva, ali to je njihov izbor. Mi možemo samo da poručimo da ćemo braniti izbornu volju građana Crne Gore i da ćemo braniti izvorni SNP - kazao je Rudović.

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da su od šefa poslaničkog kluba SNP, Ivanovića, dobili konačnu potvrdu svega onoga što su tvrdili i na šta su građane upozoravali mesecima.

JAČE PROTIV RUSIJE

MANDATAR za sastav nove vlade Dritan Abazović kazao je da će ukoliko se formira, nova izvršna vlast doneti nekoliko odluka kojima će pružiti još snažniju podršku saveznicima u cilju suzbijanja ruske agresije. To je saopšteno iz Vlade nakon razgovora Abazovića sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

- Pratićemo situaciju sa ruskim oligarsima i preduzeti sve mere u skladu sa zakonom ukoliko budu dolazili u Crnu Goru - rekao je Abazović i dodao da je Crna Gora spremna da proširi opseg sankcija prema Moskvi, "kako bi do kraja ispratila spoljnu politiku EU".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)