PRINUDNA UPRAVA, PA IZBORI: Propao i sedmi pokušaj održavanja sednice SO Tivat, na potezu Vlada Crne Gore

V. V.

02. 03. 2022. u 20:55

SAMO 11 odbornika vladajuće koalicije došlo je na današnju sednicu Skupštine opštine Tivat, pa nije ni održana.

ПРИНУДНА УПРАВА, ПА ИЗБОРИ: Пропао и седми покушај одржавања седнице СО Тиват, на потезу Влада Црне Горе

Foto: V. V.

Naredni potez očekuje se od Vlade Crne Gore jer je ovim propao i sedmi pokušaj održavanja parlamentarnog zasedanja, na kome je trebalo da bude usvojen budžet i odluka o skraćenju mandata skupštini. Ovakav postupak vodi ka prinudnoj upravi, a potom i novim izborima na kome će opet građani imati glavnu reč.

Predsednik Tivta Željko Komnenović ističe da je sve što se desilo očekivani scenario.

- Videlo se da opozicija istrajava u taktici bojkota Skupštine. Koliko je to dobro za grad, mislim da nije uopšte. Imamo situaciju u kojoj se opoziciji ne ide na izbore, nisu se pojavili da se izglasa ta inicijativa odbornika vladajuće koalicije da se skrati mandat Skupštini. Ono što mene lično zabrinjava kao građanina, ne kao funkcionera, kolika je to količina indolencije prema svome gradu, a praćenju nekih njihovih partijskih direktiva, da njima nije padalo na pamet da se govori o usvajanju budžeta pa da se ide na izbore. Produžena je agonija u kojoj grad ne može da funkcioniše bez budžeta - istakao je Komnenović i podsetio da rok za privremeno finansiranje ističe 31. marta.

Komnenović očekuje da Vlada brzo donese odluku o raspuštanju lokalnog parlamenta i imenuje odbor poverenika.

- Odbor bi već na prvoj sjednici trebalo da usvoji budžet Opštine. To je najvažnije za funkcionisanje grada, sve drugo je domen politike. Ono što je realno je da smo mi od danas u predizbornim aktivnostima. To treba da ozvaniči predsednik države i saopšti termin održavanja izbora. Možda je to i najpoštenije rešenje prema gradu i građanima, a zadatak svih nas je da se potvrdi odluka građana Tivta, od 30. avgusta 2020. Godine, da je DPS politička prošlost kao i svi njegovi sateliti- kazao je Komnenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)