ODLAZAK MILOVOG "VOJNIKA": Odlukom Tužilačkog saveta SDT Milivoje Katnić, posle sedam godina, ostao bez funkcije

V. KADIĆ

19. 02. 2022. u 08:38

POSLE sedam godina ili 2.343 dana sa funkcije glavnog specijalnog tužioca otišao je Milivoje Katnić, kontroverzni specijalac koji je po mnogo čemu obeležio to vreme.

ОДЛАЗАК МИЛОВОГ ВОЈНИКА: Одлуком Тужилачког савета СДТ Миливоје Катнић, после седам година, остао без функције

Foto Novosti

Pečat na karijeru "vojnika Mila Đukanovića" dao je neuspeli montirani proces "državni udar" protiv lidera Demokratskog fronta, kao i državljana Crne Gore, Srbije i Rusije, zbog navodog krivičnog dela stvaranja kriminalne organizacije, pokušaj terorizma i pranja novca. Osim Andrije Mandića i Milana Kneževića, Katnić je formirao predmete i protiv Nebojše Medojevića i drugih funkcionera Df-a. S druge strane, krivične prijave koje su podnete protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića nikada nisu izašle iz njegove fioke. Sve tužbe nevladinih organizacija i političkih partija protiv šefa države i njemu bliskih osoba, Specijalno tužilaštvo je odbcilo. Katnić se pravdao da su predistražne radnje i istrage o tim slučajevima pokazale da nema indicija da su Đukanović i "oni oko njega" počinile bilo koje krivično delo.

- Katnić je vojnik mafije i braće Đukanović. Mesto mu je u zatvoru, među prvima je uzviknuo jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

Za vreme mandata GST ređale su se afere "Limenka", "Snimak", "Koverta", "Kastodi računa", "Ničije kuće" "Pandora papiri" u kojima se kao glavni akteri pominju Đukanović i njegova porodica i njihovi bliski prijatelji, ali Mila nisu ni očešale.

Foto Novosti

Pre dva dana, članovi Tužilačkog saveta konstatovali su prekid mandata Milivoju Katniću jer je ispunio zakonske uslove za odlazak u starosnu penziju. Ovim činom ostvaren je delimično zahtev Demokratskog fronta za njegovu smenu ali ne i odgovornost. Nakon pada režima Mila Đukanovića na izborima 30.avgusta 2020. godine jedinstven cilj parlamentarne većine - DF-a, Demokrata, koalicija "Crno na bijelo" i Vlade Crne Gore bio je razrešenje Katnića. Jedini iz opozicije koji se zahvalio Katniću "na posvećenoj saradnji na kojoj je istrajavao u okvirima teškog posla koje je radio u našem pravosuđu" bio je poslanik DPS-a i bivši premijer Duško Marković.

DIKIĆ: BOLESNOG OD RAKA ME JE UCENjIVAO

BIVŠI general policije Srbije i komandant specijalne policijske jedinice Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, izjavio je da je Katnića stigla Božija pravda. On je bio jedan od uhapšenih i optuženih za tzv."državni udar" .

- Mene bolesnog od raka je pritvorio u tamnicu od pet metara kvadratnih punih četiri i po godine bez osnovnih uslova da preživim. Ucenjivao me životima moje dece da priznam krivicu u izmišljenoj optužbi i dobijem zato stotine hiljada evra i budem doživotno obezbeđen i sa porodicom da pređem da živim u Luksemburgu - rekao je Dikić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna