"UCENJIVALI SU ME DA OPTUŽIM SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU": Dikić izneo neverovatne činjenice o aferi "Državni udar"

Novosti onlajn

18. 02. 2022. u 14:46

ON NAVODI da ga je Milivoje Katnić ucenjivao životima dece da prizna krivicu u izmišljenoj optužnici i dobije za to stotine hiljada evra i bude doživotno obezbeđen.

УЦЕЊИВАЛИ СУ МЕ ДА ОПТУЖИМ СРПСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ: Дикић изнео невероватне чињенице о афери Државни удар

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Nekadašnji general policije Srbije i komandant specijalne policijske jedinice Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, kazao je da Milivoja Katnića stiže Božja pravda. Dikić je jedan od uhapšenih i optuženih za tzv. “Državni udar”, nakon parlamentarnih izbora 2016. godine. U zatvoru je proveo preko četiri godine.

“Stiže ovog nečoveka Božja pravda. Nadam se da će ga uskoro stići i ovozemaljska pravda Zakona Crne Gore”, kazao je Dikić.

„Ovaj nečovek, polupismeni, sada penzionisani specijalni tužilac bratske Crne Gore je izmislio tzv. ”Državni udar” u Crnoj Gori. Mene bolesnog od raka je pritvorio u tamnicu od 5 metara kvadratnih pune četiri i po godine bez osnovnih uslova da preživim”, kazao je Dikić.

"Tražio mi da optužim Srpsku pravoslavnu crkvu"

On navodi da ga je Katnić ucenjivao životima dece da prizna krivicu u izmišljenoj optužnici i dobije za to stotine hiljada evra i bude doživotno obezbeđen.

“Ucenjivao me životima moje dece da priznam krivicu u izmišljnoj optužnici i dobijem zato stotine hiljada evra i budem doživotno obezbeđen i sa porodicom da pređem da živim u Luksemburg. Ucenjivao me je da optužim našu Srpsku pravoslavnu crkvu da su učestvovali u “Državnom udaru” u Crnoj Gori, da optužim naše Srbe u Crnoj Gori, i na kraju da optužim i našeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ucenjivao me je da preživim i postanem smeće lažljivo!”, naglasio je Dikić.

Pomirio sam se sa sudbinom da umrem u tamnici

Naravno da nisam prihvatio da budem nečovek, kazao je Dikić i dodao, “i neistinama optužujem u izmišljenom krivičnom delu “Državni udar” i pomirio se sa sudbinom da umrem u tamnici u koju sam bio bespravno pritvoren ali Bog nije dozvolio”.

“Nadam se da će pravda stići i da će ovaj nečovek odgovarati pred Zakonom za sva svoja nedela, za svako moje mučenje, za to što nisam mogao da zagrlim svoju decu i porodicu, za svaku prolivenu suzu moje dece i moje porodice, za to što četiri i po godine nije dozvolio da čujem i vidim rođenog brata koji se razboleo i umro, a ja nisam sa njim ni reč progovorio. Pravda stiže!”, zaključio je Dikić.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić