PONOVO I NA SVADBE I SAHRANE: Crnogorska vlada liberalizovala epidemijske mere zbog bolje situacije

I. D. STOJADINOVIĆ

18. 02. 2022. u 08:33

NOVIM epidemijskim merama ponovo je dozvoljeno održavanje svadbi i drugih privatnih proslava i to uz obaveznu kovid-potvrdu. Takođe, dozvoljeno je primanje saučešća i obavljanje sahrana uz prisustvo većeg broja ljudi. Mere su popuštene i za ugostitelje kojima je rad produžen za sat vremena. Nove mere na snazi su od danas do 4. marta.

ПОНОВО И НА СВАДБЕ И САХРАНЕ: Црногорска влада либерализовала епидемијске мере због боље ситуације

Foto Salas23.me

Zbog povoljnije epidemiološke situacije, Vlada je dodatno liberalizovala mere u borbi protiv virusa korona, saopštio je na konferenciji za medije direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) Igor Galić.

Kako je precizirao, dozvoljava se održavanje svadbi, rođendana i drugih privatnih proslava uz posedovanje kovid-potvrda i obezbeđivanje prostora od 10 metara kvadratnih po osobi.

- Privredna društva i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima mogu da organizuju rad u periodu od sedam sati do jedan sat posle ponoći, takođe uz posedovanje kovid-potvrda. Muzički program i uživo i uz emitovanje muzike sa zvučnika, dozvoljen je tokom kompletnog radnog vremena - kazao je Galić.

Nove epidemijske mere dozvoljavaju i primanje saučešća i obavljanje sahrana uz prisustvo najviše do 50 lica i obavezno pridržavanje osnovnih epidemioloških mera.

Galić je kazao da je broj novoobolelih u poslednje dve sedmice manji za oko 54 odsto u odnosu na prethodne dve nedelje.

- Bez obzira na taj podatak, dnevni nivo obolevanja je i dalje visok, tako da opuštanja ne treba da bude - saopštio je direktor IJZCG.

NAJBOLjI NADZOR U REGIONU

CRNA Gora i dalje sprovodi najveći broj testiranja u regionu na 1.000 stanovnika, što ukazuje na dobar nadzor nad pandemijom.

- Kada poredimo podatke u poslednjih sedam dana o broju novoobolelih na milion stanovnika, Crna Gora se nalazi iza većine razvijenih zemalja Evrope kao što su Danska, Island, Holandija, Austrija, Italija, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Hrvatska i druge - saopštio je Igor Galić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)