TVITER-PREPISKA POKVARILA DOGOVOR: Da li će se Cetinjani suočiti sa novim lokalnim izborima

M. SEKULOVIĆ

14. 02. 2022. u 08:38

PREPISKA na "Tviteru" je, makar i privremeno, pokvarila gotovo "već viđen" stari politički "brak" između DPS i SDP, a - ukoliko danas ne dođe do dogovora i izbora predsednika Skupštine opštine - shodno zakonskim odredbama, u crnogorskoj prestonici biće održani novi lokalni izbori!

ТВИТЕР-ПРЕПИСКА ПОКВАРИЛА ДОГОВОР: Да ли ће се Цетињани суочити са новим локалним изборима

Foto D. Milovanović

Naime, 12. februara uveče je otkazan sastanak pregovaračkih timova jer je potpredsednik i koordinator DPS za Cetinje, inače gradonačalnik Podgorice Ivan Vuković, upravo posredstvom pomenute društvene mreže - SDP ponudio dvogodišnji "rotirajući" model za gradonačelnika prestonice i njegove zamenike.

Prve dve godine mandata, na čelu Cetinja bi bila nestranačka ličnost s liste SDP, a zamenici iz DPS, pa bi se zamenili. Funkcija predsednika Skupštine bi, međutim, sve vreme bila u rukama DPS - "kao partiji koja je osvojila ubedljivo najviše glasova na lokalnim izborima.

- Uprkos zakazanom sastanku, vi ste "konačnu ponudu" objavili neposredno pre, pa je jasno da niste želeli razgovor u cilju dogovora. Neka odbornici Skupštine Prestonice u ponedeljak odluče o daljim potezima. Tako je najpoštenije - odgovorio je, na istom mestu, lider SDP Raško Konjević, dok je njihov nosilac liste na Cetinju Nikola Đurašković decidirano poručio da su razgovori sa DPS završeni!

 

Tviter

Shvativši da je sve otišlo predaleko i znajući da SDP može da bira s kim će formirati vlast, Vuković je pokajnički napisao da DPS prihvata sve što je SDP predložio...

- Ponuda upućena Socijaldemokratskoj partiji je ljudska i poštena, a objavljena je da se ne bi desilo, kao posle našeg prvog susreta, da se po Cetinju šire dezinformacije. Nadamo se da će prevladati razum - objavio je Vuković.

ZAKON

ZAKONOM o lokalnoj samoupravi, ali i Statutom Prestonice, predviđeni rok za konstituisanje Skupštine je 60 dana od objavljivanja konačnih rezultata izbora. U slučaju da se to ne dogodi, predsednik države raspisuje nove izbore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)