MILU CETINJE? Pregovori oko sastava lokalne vlasti

M. S.

28. 12. 2021. u 17:53

KONSTITUISANjE lokalnih vlasti u Mojkovcu, Petnjici i na Cetinju, nakon lokalnih izbora održanih 5. decembra, počeće već 5. januara, kada će u Mojkovcu biti održana sednica SO na kojoj bi trebalo da budu verifikovani mandati novim odbornicima.

МИЛУ ЦЕТИЊЕ? Преговори око састава локалне власти

Foto Privatna arhiva

- Mi ćemo tražiti da toga dana bude održana i konstitutivna sednica SO, na kojoj će biti izabran njen predsednik - kaže nosilac liste URA Ivan Ašanin, čija stranka je na izborima osvojila dva mandata, kao i lista "Ne damo Mojkovac", koja se vezuje za ime premijera Zdravka Kirvokapića, dok je Ujedinjena Crna Gora osvojila jedan odbornički mandat. Demokrate su osvojile četiri, a koalicija "Za budućnost Mojkovca - DF - SNP" osam odborničkih mesta. U opozicione klupe se seli do sada vladajuća DPS sa četiri mandata.

Dogovoreno je da novi predsednik Opštine bude Vesko Delić, nosilac liste koalicije DF-SNP.

Za razliku od Mojkovca i Petnjice gde će apsolutnu vlast ponovo imati DPS, na Cetinju je situaciija znatno komplikovanija.

Kada se činilo da će DPS konačno i u prestonici, nakon pada za dva odbornička mandata, otići u opoziciju, pregovori između SDP i Stare garde Liberalnog saveza, nisu doneli očekivani rezultat, tako da se čini izvesnim još jedan politički "brak" između starih koalicionih partnera SDP i DPS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?