VLADIMIR JOKOVIĆ: O modelu nove Vlade treba pregovarati u sklopu parlamentarne većine

Novosti onlajn

08. 02. 2022. u 19:37

SOIJALISTIČKA narodna partija je stava da se o modelu nove izvršne vlasti pregovara u sklopu parlamentarne većine i da se u okviru iste pronađe rešenje za novonastalu situaciju u zemlji, saopštio je predsednik SNP-a Vladimir Joković.

ВЛАДИМИР ЈОКОВИЋ: О моделу нове Владе треба преговарати у склопу парламентарне већине

Foto: Printskrin Youtube/ Skupština Crne Gore

On smatra da bi najjači politički subjekti unutar parlamentarne većine trebali da pokrenu dijalog i ponude rešenje za prevazilaženje političke krize, koje će SNP oberučke prihvatiti.

- Stav SNP-a je da se pregovara i da se nađe rešenje u okviru parlamentarne većine. Mi imamo pet poslanika, i mislim da je na većim političkim subjektima unutar većine da pokrenu dijalog i ponude rešenje za aktuelnu političku situaciju u zemlji. Sve što se dogovore, ukoliko je to moguće, mi ćemo podržati - kazao je Joković.

Prvi čovek SNP-a je istakao da Glavni odbor partije neće biti zakazivan sve dok na stolu ne budu imali konkretno rešenje za formiranje nove izvršne vlasti.

- Narednih dana ćemo obilaziti opštinske odbore kako bi ih bliže upoznali sa aktuelnom političkom situacijom. Nećemo ove sedmice zakazivati Glavni odbor partije, već onda kada budemo imali na stolu konkretno rešenje za formiranje nove izvršne vlasti. Tada ćemo odlučiti hoćemo li biti dio neke političke priče ili ne. Mi za sada ne znamo ni kakav će biti model buduće Vlade, hoće li biti koncetraciona, manjinska, tehnička, prelazna ili će pak na kraju biti organizovani izbori - rekao je Joković.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

U BARU POTPISAN MEMORANDUM: Finansijska podrška parovima za vantelesnu oplodnju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu