"VLADU ĆE FORMIRATI ANTISRPSKA KOALICIJA": Medojević - "Udar na crkvu doprineo Đukanovićevom padu"

Novosti onlajn

08. 02. 2022. u 17:29

PREDSEDNIK Pokreta za promene, član Demokratskog fronta, Nebojša Medojević upozorio je da je formiranje manjinske vlade u Crnoj Gori epilog jednog opasnog političkog eksperimenta koji traje godinu dana, kao i da će novu vladu formirati koalicije izrazito antisrpskih stranaka.

ВЛАДУ ЋЕ ФОРМИРАТИ АНТИСРПСКА КОАЛИЦИЈА: Медојевић - Удар на цркву допринео Ђукановићевом паду

Nebojša Medojević, Foto DF

Medojević je, u emisiji „Bez uvijanja“ Jutarnjeg programa bijeljinske BN televizije, rekao da je Crnoj Gori potrebna jedna demokratska vlada koja će, kako kaže, „demontirati mafijaško-lopovski režim, koji traje 30 godina“ i koja neće dovoditi u pitanje opstanak Crne Gore, kao što je to slučaj sada.

On je rekao da je Demokratski front okupilo u jednu složenu političku organizaciju to što je bilo vreme da se u Crnoj Gori otpočne široko društveni dijalog oko temeljnih vrednosti na kojima treba da se gradi buduća Crna Gora.

Formira se vlada od koalicija koje su izrazito antisrpske

- Moramo da učinimo jedan istorijski zadatak u Crnoj Gori, a to je pomirenje unutar pravoslavnog korpusa, tačnije crnogorsko-srpsko pomirenje, kako bismo došli do kreiranja nekog modusa gde bi se ispoštovali svi kolektivni identiteti, što u Crnoj Gori dosad nije urađeno, već je praktično Đukanović od 1998. godine pokušavao da državu i vlast u Crnoj Gori kreira na antisrpskim i antipravoslavnim osnovama - istakao je Medojević.

Foto DF

On smatra da je do Đukanovićevog pada na izborima dovelo ukidanje Srpske crkve što je ljudima predstavljalo udar na dom. Dodao je i da je glavni cilj Demokratskog fronta bio pomirenje unutar pravoslavnog korpusa.

- Taj zadatak nije urađen. Demokratski front je eliminisan iz Vlade, a na osnovu uticaja moći - kazao je on i dodao da URA nije nikakva stranka, već političko krilo privatnog kapitala.

Medojević je rekao da ciljevi nisu ispunjeni i da je došlo do rušenja Vlade.

- Došli smo u još opasniji eksperiment gde je grupa nacionalnih stranaka sklopila čuveni memorandum i praktično sklopila dogovor o rušenju ove vlade koja inače nikad nije ni morala biti osnovana. I opet se formira jedan politički inženjering gde se želi napraviti nova Vlada, ali koalicijama koje su izrazito antisrpske - naglasio je on.

„Nisam očekivao da će organizovani kriminal iz Crne Gore toliko daleko da ide“

Govoreći o narkokartelu, Medojević tvrdi da čak postoje i terorističke ambicije priprema likvidacija državnika u regionu. Kaže da ga je iznenadila vest o planu atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je veoma važno da se reformišu bezbednosne službe.

- Nisam očekivao da će organizovani kriminal iz Crne Gore toliko daleko da ide, jer kad se dešavaju ovakve stvari uvek morate znati da iza toga stoje politički interesi, a iza toga velike zapadne obaveštajne agencije, tj. njihovi delovi. To su specijalne tajne, crne operacije - pojasnio je Medojević.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

U BARU POTPISAN MEMORANDUM: Finansijska podrška parovima za vantelesnu oplodnju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)