LUKA BAR DONIRALA 60.000 EVRA: Sredstva namenjena Domu zdravlja u Baru

B. Dabić

14. 01. 2022. u 18:03

DOM zdravlja Bar dobio je danas vrednu donaciju, 60.000 evra od Luke Bar.

ЛУКА БАР ДОНИРАЛА 60.000 ЕВРА: Средства намењена Дому здравља у Бару

Foto Ministarstvo zdravlja CG

Predsednica Borda direktora Luke Bar Slađana Perišić u ime Luke Bar uručila je donaciju Barski dom zdravlja danas su obišli ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović, v.d. direktora JZU Dom zdravlja Bar Vuk Vujović, izvršni direktor AD Luka Bar Ilija Pješčić .

Ministarka Jelena Borovinić Bojović kazala je da u okviru ove donacije barski Dom zdravlja dobija uređaj za elektroterapiju, čime je potpuno komletirana terapijska procedura fizikalne terapije.

-Sa druge strane, izuzetno vredna i važna donacija odnosi se na jedan ultrazvučniaparat za ginekologiju koji će koristiti Domu zdravlja Bar i porođajni sto, koji će Dom zdravlja Bar uputiti odelenju ginekologije OB Bar, kojoj je ovaj sto izuzetno vredan precizirala je dr Borovinić Bojović. Ministarka zdravlja je pozvala sve društveno odgovorne kompanije ukoliko imaju slične mogućnosti i razmišljanja da naprave sličan potez kao Luka Bar, jer “ono što je najvrednije, najhumanije i najbolje, to je ulagati u zdravstveni sistem naše države”.

-Moja osnovna intencija jeste maksimalno pojačavanje javnog zdravstva Crne Gore i obezbeđivanje što boljih usluga, odnosno kvaliteta zdravstvenih usluga svim građanima i građankama, poručila je ministarka Borovinić Bojović.

Direktor Luke Bar Ilija Pješčić istakao je d je Luka Bar, kao društveno odgovorna kompanija odlučila da pomogne zdravstvo u svom gradu donacijom vrednom 60 hiljada ebra, nakon izuzetno uspešne poslovne godine.

Direktor Doma zdravlja Bar Vuk Vujović zahvalio se rukovodstvu Luke Bar na izdašnoj donaciji koja poboljšati kvalitet primarne zdravstvene zaštite i zdrstva uopšte.

-Ubrzo ćemo imati nove laboratorijske elemente i softvere, vrednosti od 100 hiljada evra, najavio je Vujović, dodajući da će opremanjem dijagnostičke sobe Bar preuzeti vodeću ulogu na primorju, a možda čak i na državnom nivou.

Vujović se ovom prilikom osvrnuo i na primjedbe dijela korisnika usluga Doma zdravlja da Kovid pozitivni pacijenti i po lošim vremenskim uslovima moraju nekada i po nekoliko časova da čekaju na pregled.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori