CRNOGORCI OPET ZABRANJUJU SRPSKE MEDIJE: Šta se krije iza odluke da se na šest meseci stopira emitovanje TV Hepi

V. KADIĆ

09. 01. 2022. u 06:47

POPUT bivšeg režima Mila Đukanovića, i nova vlast u Crnoj Gori zabranjuje rad srpskih medija u toj državi.

ЦРНОГОРЦИ ОПЕТ ЗАБРАЊУЈУ СРПСКЕ МЕДИЈЕ: Шта се крије иза одлуке да се на шест месеци стопира емитовање ТВ Хепи

Ulaz u Vladu Crne Gore, Foto D. Milovanović

Iz Saveta Agencije za elektronske medije je saopšteno da je u programskim sadržajima "Dobro jutro Srbijo", "Vikend jutro", "Ćirilica" i "Posle ručka", na TV Hepi, vršeno i omogućavano podsticanje na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti!

Iz SAEM-a su saopštili da su doneli odluku da se na šest meseci ograniči reemitovanje tih programskih sadržaja, objašnjavajući da će "zbog potrebe sprovođenja neophodnih pravnih procedura odluka stupiti na snagu tokom naredne sedmice".

Foto arhiva

- Odluka je donesena jer je, u prethodnom periodu, učestalo u ovim programskim sadržajima vršeno i omogućavano podsticanje na mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti - kazali su iz SAEM-a, dodajući da se u tim programskim sadržajima koristi pogrdno, uvredljivo ili uznemiravajuće izražavanje koje podstiče intenzivne negativne emocije, iskazivanje neprijateljstva ili želju za diskriminacijom.

Emisije su, kako su ocenili, u sebi sadržale i omalovažavanje ili obezvređivanje pripadnika crnogorske nacionalnosti, negiranjem njihovog nacionalnog identiteta i posebnosti. Ovakvu reakciju je, kako ukazuju, izazvalo nedavno gostovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na televiziji Hepi, gde je izneo "niz uvreda na račun Cetinjanki i funkcionera Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!