UBILI I OPLJAČKALI GLUVONEMU ŽENU: Bjelopoljcima po 20 godina zatvora, tokom suđenja prebacivali krivicu jedan na drugoga (FOTO)

M. S.

24. 12. 2021. u 19:53

ZBOG počinjenog krivičnog dela teško ubistvo iz koristoljublja, krivično veće Višeg suda u Bijelom Polju osudilo je na po 20 godina zatvora Damira Selimovića (24) i Danka Božovića (24), iz Bijelog Polja.

УБИЛИ И ОПЉАЧКАЛИ ГЛУВОНЕМУ ЖЕНУ: Бјелопољцима по 20 година затвора, током суђења пребацивали кривицу један на другога (ФОТО)

Foto: M. S.

Za krivično delo pomaganje izvršiocu nakon krivičnog dela i nedozvoljeno držanje oružja, njihov sugrađanin Jašar Selimović (29) osuđen je na pet meseci zatvora.

Prema navodima optužnice, Selimović i Božović, koji je pre ubistva promenio ime Miloš Selimović, 26. oktobra prošle godine usmrtili su u njenoj kući u naselju Rakonje u Bijelom Polju, gluvonemu rođaku Dragicu Selimović i ukrali 5.000 evra!

Tokom uđenja završne reči tužiteljka je istakla da su na saslušanju Selimović i Božović priznali da su se dogovorili da uzmu novac od Dragice. To što su krivicu za ubistvo nesrećne žene prebacivaali jedan na drugog, tužiteljka je ocenila odbranom sračunatom na izbegavanje krivične odgovornosti.

Policija je odmah nakon otkrivanja tela Dragice Simonović, uhapsila trojicu osuđenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna