PRODAJOM ZEMLJE DO ZAOSTALIH PLATA: Neisplaćena dugovanja Vektra Boke posle šrajkova pokrenula i prodaju imovine

V. V.

17. 12. 2021. u 22:56

OD NOVEMBRA 2019. do februara 2021. godine radnicima Vektra Boke kompanija nije isplatila 16 plata, a bez posla su ostali nakon hapšenja vlasnika Dragana Brkovića, njegovih sinova Bojana i Borisa i direktora Milića Popovića.

ПРОДАЈОМ ЗЕМЉЕ ДО ЗАОСТАЛИХ ПЛАТА: Неисплаћена дуговања Вектра Боке после шрајкова покренула и продају имовине

Foto: V. V.

Zbog toga su mirno štrajkovali, organizovali protestnu šetnju, tražili pomoć nadležnih, ali bezuspešno. Konačno, na inicijativu nekadašnjeg predsednika sindikata i jednog od onih koji su dobili otkaz, Vojina Miljanića na teretnicu su stavili jedan plac kompanije koji se nalazi u Igalu. Očekuju da će njegovom prodajom obezbediti novac za isplatu zaostalih ličnih dohodaka.

– Imamo pravo da stavimo teret na neki od objekata ili na nešto što firma prodaje jer svaki naš pečatirani lični dohodak je kao sudska presuda.Pošto još nismo dobili treću ratu iz plana reorganizacije, koja je trebalo da bude isplaćena u februaru, i nju smo dodali u ova potraživanja - objašnjava Miljanić.

Prema njegovim rečima objavljen je i oglas o javnoj licitaciji koju će organizovati 30. decembra.

– Nadam se da ćemo uspeti da prodamo taj plac i da se mi radnici, menadžment i bivši radnici, kojima se duguje treća rata po planu reorganizacije, naplatimo. Hteli mi ili ne i menadžment treba da se naplati, to je njihovo pravo, kao i naše. Nadam se da moje kolege nemaju ništa protiv toga – kazao je Miljanić.

Ako prodaja ne bude uspela i radnici ne naplate potraživanja, sledeća mogućnost je tek kada kompanija proglasi bankrot,kada bude vraćena državi i na kraju prodata. To može biti tek za dve godine, navodi Miljanić, a pitanje je, koliko će za dve godine vredeti iznos koji im kompanija duguje.

- Svima nam je u interesu, i nama radnicima koji smo radili, mada sam i ja dobio otkaz početkom septembra, kao i bivšim radnicima, da potraživanja naplatimo što pre. Poslije ovoga za isplatu ostaje četvrta rata po planu reorganizacije – informiše Miljanić.

Ta rata nije mogla da bude navedena u ovoj teretnici, jer njena isplata može biti realizovana tek u februaru 2022. godine.

Radnici za ono što traže poseduju sva rešenja. Njihova potraživanja priznali su i stečajni upravnik i stečajni sudija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)