NEMA VAJDE BEZ VEĆINE: Opozicija najavila inicijativu za izglasavanje nepoverenja Krivokapićevoj vladi

V. K.

18. 11. 2021. u 07:00

POSLANIK i predsednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević najavio je da će opozicija u parlamentu podneti zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Zdravka Krivokapića.

НЕМА ВАЈДЕ БЕЗ ВЕЋИНЕ: Опозиција најавила иницијативу за изгласавање неповерења Кривокапићевој влади

Foto Arhiva

Očekuje se da i DPS, SD, Bošnjačka i albanske stranke stanu uz ovaj zahtev. Međutim, to neće mnogo destabilizovati izvršnu vlast jer pozitivan odgovor neće dobiti od vladajuće većine.

- Razloga je mnogo. Dosta je bilo. Vlada će verujem pasti u Skupštini shodno proceduri koja je predviđena u Ustavu Crne Gore. Odluke Vlade Crne Gore ne traju ni 24 sata, a ubeđuju nas u njihove analize i procene i Maršalove planove. Jednostavno, cirkus. Ovaj dopis je samo još jedna slika neznanja i neozbiljnosti - poručio je Konjević.

Šef poslaničkog kluba Pokreta za promene prof. dr Branko Radulović kaže da će negativno reagovati na ovu inicijativu, imajući u vidu od koga dolazi i šta joj je cilj.

Vladimir Joković, lider Socijalističke narodne partije, članice pobedničke liste "Za budućnost Crne Gore" koju je predvodio, kaže da SNP ne podržava novu vladu, jer nisu ispunili dogovore ali neće podržati inicijativu opozicije, jer verujemo u dogovor unutar parlamentarne većine "Novostima" je u Demokratskom frontu potvrđeno da će narednih dana početi sa organizovanjem pojedinačnih sastanaka stranaka vlasti kako bi se pred građane pojavili sa celovitim i usaglašenim rešenjem prevazilaženja duboke političke krize.

Foto: V. K./Tanjug/DPS/Služba za odnose sa javnošću/Ilustracija

PODRŠKA

MILO Đukanović je najavio da će njegova DPS podržati svaku inicijativu za smenu Vlade Zdravka Krivokapića, jer ima "vrlo negativan stav o njenom radu"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest