TRAJE POTRAGA ZA TRI OSOBE: Crnogorska policija sa kolegama iz regiona rasvetlila pljačku tokom koje je ubijen LJubiša Mrdak

S. ĐOKIĆ - O. Matavulj

08. 11. 2021. u 19:38

MITAR Knežević, Stojan Albijanić, Petar Zolak i Stefan Regojević uhapšeni su u okviru istrage oružane pljačke pošte u Nikšiću prilikom koje je ubijen radnik obezbeđenja Ljubiša Mrdak.

ТРАЈЕ ПОТРАГА ЗА ТРИ ОСОБЕ: Црногорска полиција са колегама из региона расветлила пљачку током које је убијен Љубиша Мрдак

Foto Uprava policije

Zbog istog dela krivične prijave podnete su protiv Srđana Svjetlanovića, Nemanje Miljkovića i Davida Banjca iz Banjaluke koji su u bekstvu.

Maja Jovanović, državna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, istakla je da su rezultati u ovom postupku postignuti zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa kolegama iz Bosne i Hercegovine i to kako sa policijom, tako i sa tužilaštvom u Trebinju i u Banjaluci.

"Nakon kontinuiranih aktivnosti ovog tužilaštva i naše policije, kao i u saradnji sa policijom i tužilaštvom Bosne i Hercegovine, koja je, moram istaći na visokom nivou, došli smo do određenih saznanja i dokaza protiv više lica koji su učestvovali u izvršenju predmetnog krivičnog dela", kazala je ona.

Mesto ubistva Ljubiše Mrdaka, Foto V. K.

 

Dodaje da zbog zaštite interesa postupka, ne može saopštavati sve detalje, zbog čega je medije zamolila za razumevanje i podsetila da se objavljivanjem određenih informacija do kojih dođu novinari, može ugroziti postupak.

- Svi smo na istom zadatku da omogućimo bezbednost građanima Crne Gore i zato od vas očekujem saradnju da preuranjenim objavljivanjem ne šaljete upozorenje određenim licima protiv kojih se vodi postupak - kazale je tužiteljka Jovanović.

Rukovodilac grupe za suzbijanje krvnih delikata u Sektoru za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović naglasio je da su neizmeran doprinos u rasvetljavanju ovog krivičnog dela dali službenici organa za sprovođenje zakona Republike Srpske, pre svega Uprave za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala iz Banjaluke i Policijske uprave Trebinje.

- Uzimajući u obzir da je u neposrednom izvršenju ovog krivičnog dela učestvovalo više lica, i kao modus operandi, nakon izvršenja samog krivičnog dela uništavanje tragova spaljivanjem vozila, osnovano se sumnjalo da je krivično delo izvršeno od strane grupe koja je formirana sa ciljem za izvršenje ovako teškog krivičnog dela, u kojem su počinioci otuđili 423.600 evra novca. Tokom izviđaja preduzete su opsežne mere na osnovu kojih su formirani operativni timovi koji su delovali u zajedničkim aktivnostima sa službenicima policijske Uprave u Trebinju, kao i operativni timovi koju su preduzimali aktivnosti u uskoj saradnji sa službenicima Uprave za organizovani i teški kriminal Republike Srpske u Banjaluci. U procesu međunarodne operativne policijske saradnje sveobuhvatne aktivnosti su rezultirale rasvetljavanjem ovog teškog krivičnog dela - kazao je on.

Šćepanović otkriva da je kriminalističkom obradom locirano više objekata takozvanih štek stanova za koje je utvrđeno da su koristili osumnjičeni na teritoriji Nikšića.

Obavljeno je desetine pretresa stanova u Nikšiću i drugim gradovima Crne Gore, kao i desetine pretresa na teritoriji Republike Srpske. Izuzeto je i pregledano oko 250 sistema video-nadzora kako u užem i širem gradskom jezgru u Nikšiću, tako i na području drugih gradova Crne Gore u cilju identifikacije osumnjičenih.

KORISTILI SEDAM VOZILA

- NAGLASIO bih da je ova kriminalna grupa delovala organizovano, sa jasno definisanim podeljenim ulogama pre, u toku i nakon izvršenja krivičnog dela. U samoj kriminalnoj aktivnosti najmanje sedam vozila je učestvovalo u sprovođenju određenih radnji i korišćeno u fazama kao prethodnica takozvani čistači puta, za praćenje, opservaciju, dolazak i bekstvo, odnosno izvlačenje osumnjičenih - kazao je Šćepanović.

RADULOVIĆ: ZAHVALNOST PORODICI

- Zahvalio bih se svim organizacioniom celinama Uprave policije koje su dale doprinos na rešavanju krivičnog dela, koje je za manje od 10 dana u postpunosti rasvetljen. Posebnu zahvalnost dugujemo porodici Mrdak, koji su pokazali trepeljivost, toleranciju i ukazali poverenje Upravi policije i nadležnim organima, a koji će na kraju i dočekati zadovoljenje pravde - kazao je šef nikšićke policije Radovan Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)