SAZNAJEMO: U Banjaluci privedeni osumnjičeni za pljačku u Nikšiću u kojoj je poginuo radnik Pošte

O. MATAVULj

05. 11. 2021. u 10:58

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor S. A. iz Bileće i P. Z. iz Laktaša zbog sumnje da su učestvovali u oružanoj pljački pošte u Nikšiću, u kojoj su maskirani razbojnici ubili radnika obezbeđenja Ljubišu Mrdaka i navodno ukrali oko 400.000 evra.

САЗНАЈЕМО: У Бањалуци приведени осумњичени за пљачку у Никшићу у којој је погинуо радник Поште

Foto V. K.

Kako saznaju "Novosti", pritvor je određen na predlog Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i to po zamolnici crnogorskog pravosuđa, dok se ne steknu uslovi za ekstradiciju osumnjičenih.

- Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor P. Z. i S. A. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo pri izvršenju razbojništva. Pritvor može trajati najduže mesec dana, odnosno do 2. decembra ove godine - saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Dodaje se i da je pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike, te skrivanjem ili uništavanjem dokaza, kao i zbog same težine krivičnog dela i takozvanog uznemirenja javnosti.

Krvavo razbojništvo u Nikšiću izvršeno je 20. oktobra ove godine kada su razbojnici, naoružani automatskim puškama, napali vozilo i radnike „Security guard Montenegro” koji su obezbeđivali transport novca. Razbojnici su novčanu pošiljku čekali u vozilu "nisan kaškai" na parkingu iza pošte i kada je novac stigao biber sprejom su poprskali dva člana obezbeđenja i kundacima ih udarali po glavi i telu. Kolegama iz obezbeđenja je u pomoć priskočio Mrdak koji se suprostavio razbojnicima i jedan od njih mu je iz blizine pucao u grudi. Nesrećni čovek je prevezen u bolnicu u kojoj je ubrzo podlegao povredama. Posle pljačke razbojnici su pobegli do mesta Grebice, gde su zapalili "nisan" za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Šantićevoj ulici u Derventi. Upravo je to vozilo bilo ključno za otkrivanje umešanosti S. A. i P. Z. u razbojništvo. Već u prvim danima istrage S. A. je ispitan na te okolnosti u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, ali mu tada nije zatražena mera pritvora.

Istovremeno, crnogorska policija je zbog umešanosti u pljačku privela M. K. iz Nikšića, dok se za ostalim razbojnicima traga.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!