NAĐITE MRDAKOVE UBICE: Stoji istraga o ubistvu radnika obezbeđenja pošte u Nikšiću

V. KADIĆ

04. 11. 2021. u 07:11

HRABROST i odlučnost da spreči pljačku ispred nikšićke pošte Ljubiša Mrdak (51), radnik obezbeđenja platio je životom.

НАЂИТЕ МРДАКОВЕ УБИЦЕ: Стоји истрага о убиству радника обезбеђења поште у Никшићу

UBIJEN Ljubiša Mrdak, Foto Privatna arhiva

Tišina koja je nakon ubistva 20. oktobra ubrzo zavladala ogorčila je žitelje ovog grada, jer istraga nije dala rezultate. Upravo zato njegovi prijatelji, saborci i rodbina okupili su se juče na mestu zločina u 8.50.

Nekadašnjeg pripadnika Sedmog bataljona Vojske Jugoslavije i učesnika litija za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, ubili su još uvek nepoznati maskirani razbojnici, naoružani dugim cevima. Mrdak je pokušao da spreči pljačku oko 380.000 evra koji su bili namenjeni nikšićkim penzionerima.

- Sa ovoga mesta upućujemo apel nadležnim organima koji treba da se bave počiniocima ovoga svirepog zločina da rade svoj posao. Ovo je skup upozorenja sa porukom da nećemo dozvoliti da Ljubiša bude još jedan nerešen slučaj - poručio je Veselin Garo Đoković, njegov saborac, najavljujući za nedelju novi skup građana Nikšića u 12 sati koji će se održati na Trgu Šaka Petrovića, kako bi se nadležni primorali da do kraja rasvetle ovaj zločin koji je ozlojedio Nikšićane.

Upozorenja nadležnima da nađu počinioce, Foto V. K.

Povodom ove tragedije gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević istakao je da je Mrdak bio primer časnog i hrabrog čoveka koji je to dokazao svojim životom do poslednjeg časa.

- Pozivam nadležne organe da učine sve da otkriju počinioce ovog zločina u kom smo izgubili našeg brata Ljubišu. On je stao prvi i u ovoj borbi. Da prvi podnese teret i suprotstavi se zlu. Moramo pokazati da to nije uradio uzalud. Ova zemlja mora pokazati da je dostojna sinova kakav je bio Ljubiša - poručio je Kovačević.

POVEZANI SA ZLOČINOM

UPRAVA policije sa ovim zločinom povezuje Nikšićanina Mitra Kneževića i Bilećanina Stojana Albijanića. U međuvremenu Albijanić je nakon saslušanja pušten na slobodu jer Tužilaštvo Crne Gore nije tražilo određenje pritvora. S druge strane, Kneževiću je određen pritvor od 30 dana.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije