SPINOVI PRVE I DRUGE FAMILIJE: U Crnoj Gori počelo licitiranje sa potencijalnim kandidatima za mesta u novoj vladi

V. KADIĆ

05. 11. 2021. u 07:21

LICITIRANjE sa imenima potencijalnih kandidata za mesta u Vladi Crne Gore, počelo je odmah nakon što je Demokratski front inicirao formiranje nove vlade.

СПИНОВИ ПРВЕ И ДРУГЕ ФАМИЛИЈЕ: У Црној Гори почело лицитирање са потенцијалним кандидатима за места у новој влади

Foto Skupština CG

Pojedini mediji juče su objavili da na tom spisku kandidata za vicepremijera nema Andrije Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića, ali ima Slavena Radunovića i Branke Bošnjak, uz Moma Koprivicu iz Demokratske Crne Gore. Ispostavilo se da je reč samo o medijskom spinu, jer takav spisak nikada nije bila dostavljen partijama parlamentarne većine, pa ni DF-u.

To potvrđuje i šef poslaničkog kluba Slavena Radunovića, koji tvrdi da ovi spinovi imaju za cilj unošenje nemira u redovima političkih partija parlamentarne većine.

Ostao je nepoznat izvor ove informacije, da li je on došao iz kabineta premijera ili iz neke zapadne ambasade u Podgorici.

- Ne znam šta je Krivokapić mislio i da li je uopšte ovo informacija iz njegovog kabineta, ali jedno garantujem - ovakva ponuda nije dostavljana strankama, već je to očigledni spin nekog nedobronamernog, pretpostavljam iz medija. Što se tiče Nove srpske demokratije i DF, to im je uzaludan posao - kazao je Radunović.

Potpredsednica Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak, iz Pokreta za promene, takođe je dematovala ovu kombinatoriku.

- Niko nije lično kontaktirao sa mnom po ovom pitanju, a ni sa mojom partijom. Mi smo Krivokapiću uputili jasan stav da predlažemo našeg lidera Nebojšu Medojevića za potpredsednika Vlade za demokratsku tranziciju, profesora Branka Radulovića, zamenika predsednika PzP, za ministra za nauku i razvoj, a mene za ministarku obrazovanja - izjavila je Branka Bošnjak.

slaven Radunović, Foto Arhiva

Inicijativu DF za novu vladu podržala je Albanska alternativa. To je potvrdio nosilac Albanske liste Nik Đeljošaj:

- Spremni smo da učestvujemo u razgovorima sa liderima parlamentarnih partija sa sličnim programskim opredeljenjima u Skupštini Crne Gore i da formiramo novu vladu. Podržavamo sve opcije, manjinsku, prelaznu ili Vladu punog mandata za koje postoji saglasnost 41 poslanika - rekao je Đelošaj.

NA SPISKU 15 IMENA

PREMA tim navodima u kabinetu Krivokapića je planirano da iz sadašnjeg sastava Vlade ostane osam ministara, dok bi ostalih osam ili devet bili iz partija parlamentarne većine. Za ta mesta premijer je navodno predložio 15 imena, a pored već pomenutih na spisku su se "našli" - Božena Jelušić (URA), Strahinja Bulajić (DF i potpredsednik Skupštine), Andrija Jovićević (bivši ministar unutrašnjih poslova), Zdenka Popović (Demokratska Crna Gora), Suada Zoronjić (URA), Vladimir Joković (lider SNP), Miroslav Jeremić, Mirka Lalatović, Nikola Jovanović, Danijela Đurović, Danijela Pavićević, Mara Šćepanović, a jedno ministarsko mesto je predviđeno za manjine.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!