NESVAKIDAŠNJA BERBA LUBENICE KRAJEM OKTOBRA: Đorđije iz Slatine našao bostane u travi, svaki težak po 10 kilograma! (FOTO)

M. S.

30. 10. 2021. u 08:33

PRE dva dana poznati poljoprivrrednik i stočar iz Slatine kod Andrijevice Đorđije Beša Ivanović, bio je začuđen kada su ga komšije pitale zbog čega do sada nije ubrao lubenice, kojima je pretila opasnost da se sa strmine ispod same kuće otkotrljaju u rukavac Lima.

НЕСВАКИДАШЊА БЕРБА ЛУБЕНИЦЕ КРАЈЕМ ОКТОБРА: Ђорђије из Слатине нашао бостане у трави, сваки тежак по 10 килограма! (ФОТО)

Foto: M.S.

Čovek koji je nedavno imao intervenciju ortopeda na kuku, došao je na štakama do ivice dvorišta kojem je pre nekoliko godina sa imanjem odneo plahoviti Lim i imao šta da vidi. Iz trave ''ubijene'' slanama štrčale su četiri lubenice.

 

- Svaka težine oko deset kilograma. Mlade komšije su se hrabro spustile nis striminu i uz pomoć konopaca izvukli su ih u dvorište. Jedna je odmah pojedena. Sočna, slasna i slatka, opisao je ukus lubenice Beša u šta smo se i sami uverili odmah, razgledavši pre toga tragove koje su ostavile komšije izvlačeći slatke plodove.

Foto: M.S.

 

-U prvi mah sam mislio da je reč o tikvama, jer, lubenice nisam sadio ni u njivi, a kamoli na ovom ''slomovratu''. Tu osim dve ''tanke'' kiše koje su ovde letos pale, nije prosuta ni kap vode.

Mora da su ''vukle vlagu'' iz Lima, kaže Beša, dok priča o nesvakidašnjoj ''berbi'' lubenica, koje kada se otvore nisu imale jarko crvenu unutrašnjost, ali bi im na slasti i sočnosti ''zavidele'' i nadaleko čuvene ''sremice'' i ''ulcinjanke''...

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU
                                                                                                                                                                                                                              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati