ISPITUJU BLAŽA, A MILO ĆE SAM PISATI IZJAVU: Hapšenje bivšeg direktora ANB u Crnoj Gori izazvalo potrese u bezbednosnom sektoru

V. K. - S. Đ.

22. 10. 2021. u 07:00

BLAŽO Đukanović, sin predsednika Crne Gore, biće saslušan u vezi sa predmetom "Pandorini papiri", dok će se njegov otac Milo Đukanović pisano izjasniti - saopštio je Milivoje Katnić, glavni specijalni državni tužilac, nakon što je iz Brisela stigla poruka da se očekuje da državni organi istraže ovu aferu prema kojoj su otac i sin sklapali u inostranstvu tajne ugovore o upravljanju svojom imovinom.

ИСПИТУЈУ БЛАЖА, А МИЛО ЋЕ САМ ПИСАТИ ИЗЈАВУ: Хапшење бившег директора АНБ у Црној Гори изазвало потресе у безбедносном сектору

Foto Arhiva

Na konferenciji za novinare SDT i Uprave policije tužilac Miroslav Turković rekao je da je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici, priveden Dejan Peruničić, bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbednost, koji je osumnjičen da je prisluškivanjem kancelarije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Ovaj događaj izazvao je potrese u crnogorskom bezbednosnom sektoru, jer je Peruničić važio kao bliska veza ekipi Mojkovca, koju deo aktuelne vlasti vezuje za bivšeg premijera Duška Markovića i nekadašnjeg šefa Uprave policije Veselina Veljovića.

Katnić je saopštio da se još ne može govoriti da li se bivši funkcioner ANB Luka Bulatović ubio, ili je u pitanju nešto drugo.

- Još nije utvrđeno ni da li je ovaj događaj povezan sa prisluškivanjem moje kancelarije. Zasad, činjenice koje postoje ukazuju da se desilo, nažalost, samoubistvo, ali to nije do kraja ispitano - kazao je Katnić.

Konferencija za štampu SDT i Uprave policije, Foto Novosti

- Policajci su pronašli poruku da hitno obaveste šefa Specijalnog policijskog tima Dragana Radonjića, a da on mene informiše da su u računaru poruke za mene. Pronašli smo sve poruke - one koje je ostavio da se pročitaju, ali i izbrisane.

Foto Arhiva

Katnić je rekao da je na osnovu njegove procene Bulatović govorio o spasavanju njegovog života i Dragana Radonjića.

Pronašli smo i pisma koja je Bulatović obrisao. On je bio moj prijatelj, i ja ću, ako se skine oznaka tajnosti sa predmeta, objaviti snimak koji je za mene ostavljen - poručio je Katnić.

Jaja

KATNIĆ je objasnio da su mu na bolovanju kuriri i da je član obezbeđenja greškom pitanja za Mila Đukanovića odneo premijeru!

- Ispitaćemo i gde mu kokoška jaje nosi - poručio je Katnić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!