NEOSNOVANO NAREDIO NAŠE HAPŠENJE: Policajci Aleksandar Bošković i Saša Đurović podneli prijavu protiv tužioca Vukasa Radonjića

S. Đ.

19. 10. 2021. u 20:47

CRNOGORSKI policijski službenici Aleksandar Bošković i Saša Đurović podneli su krivičnu prijavu protiv Osnovnog tužioca u Podgorici Vukasa Radonjića tvrdeći da je prošle sedmice neosnovano naložio njihovo hapšenje zbog ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

НЕОСНОВАНО НАРЕДИО НАШЕ ХАПШЕЊЕ: Полицајци Александар Бошковић и Саша Ђуровић поднели пријаву против тужиоца Вукаса Радоњића

Saša Đurović i Aleksandar Bošković

Policajci tužioca terete za zloupotrebu službenog položaja.

Bošković, za "Novosti", objašnjava da su on i njegov kolega Đurović dali detaljne izjave o tome kako je došlo do skidanja zabrane ulaska, pa samim tim i ko je naredio da se skine zabrana, ali da je to tužilac, kako kaže, bacio pod noge.

- Konkretno naređenje za sprovođenje te odluke dobio sam od tadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Enisa Bakovića. Moja reakcija je, dobro se sećam, jer to nisu meni nepoznate osobe, rekao sam decidirano "kako ove zlotvore da skidamo s mere zabrane ulaska u zemlju". Dobio sam obrazloženje koje sam dobio i to je u spisima predmeta - kazao je Bošković.

I pored te činjenice, Radonjić nije zvao Bakovića za izjavu jer je znao da kada je reč o javnom funkcioneru, slučaj se mora ustupiti Specijalnom tužilaštvu.

Vukas Radonjić

- Nije ni pokušao da ga nazove, a lično ga zna, bili su nekad kolege tužioci. Sumnjam da je on hteo da ima sutra bombastičan naslov kako su pohapšeni policijski funkcioneri. Ne želim da se svrstavam u političke igre, ali nećemo dozvoliti da neke političke interesne grupe preko naših leđa ostvaruju svoje ciljeve - kazao je Bošković. - Upravo je moj zahtev bio da se precizno ispita i da tužilaštvo utvrdi ko su osobe koje su u pomagale toj grupi da ilegalno boravi u Crnoj Gori i izvrše ta monstruozna dela.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)