PREVARILI STE 22.051 MAJKU! Roditelji troje i više dece najavljuju protest

I. D. S.

20. 10. 2021. u 06:34

BUDžETOM za ovu godinu opredeljeno je 25 miliona evra za vraćanje naknada majkama troje više dece, ali isplata nije moguća sve dok se ne usvoji novi zakon ili izmeni postojeći Zakon o socijalnoj i dečjoj zaštiti.

ПРЕВАРИЛИ СТЕ 22.051 МАЈКУ! Родитељи троје и више деце најављују протест

Foto RTV Budva

Bivše korisnice naknada poručile su da gube strpljenje i da će, ukoliko se rešenje za vraćanje naknada ne nađe uskoro, ponovo svoje pravo braniti na protestima.

Korisnice naknada za majke sa troje i više dece najavile su nove proteste ukoliko ih premijer Zdravko Krivokapić, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i predsednik Skupštine Aleksa Bečić uskoro ne prime na razgovor kako bi se pronašlo rešenje kojim bi im naknade bile vraćene.

Rajka Vemić, u ime korisnica naknada, poručila je da neće još dugo biti strpljive. Članica koordinacionog tima Željka Savković, ističe da niko iz Vlade nije kontaktirao s njima iako su sastanak tražile još u januaru.

- Vreme je da svi spuste gard i misle na narod Crne Gore. Godinu dana su majke pružile šansu novoj vlasti. Vladajuća većina mora da shvati da je prevarena 22.051 majka - naglasila je Savkovićeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju