TUŽILAŠTVO JOŠ UZ BIVŠI REŽIM: U Herceg Novom održan još jedan protest bivših radnika "Vektra Boke"

V. VUJNOVIĆ

18. 10. 2021. u 06:00

PROTESTNOM šetnjom od parka Boka, do Sat-kule, nekadašnji radnici preduzeća "Vektra Boka" ponovo su ukazali na nemogućnost da naplate potraživanja iz radnog odnosa, ali i opstrukcije Privrednog suda koji osam meseci odlaže da u ovu firmu ponovo uvede stečaj.

ТУЖИЛАШТВО ЈОШ УЗ БИВШИ РЕЖИМ: У Херцег Новом одржан још један протест бивших радника Вектра Боке

Foto V. V.

Ljudima koji su nazadovoljni privatizacijom HTP "Boka" su se pridružili predsednik i potpredsednik hercegnovske Opštine Stevan Katić i Mirko Mustur, predsednik SO Ivan Otović, poslanica Tamara Vujović, odbornik Nikola Samardžić, ali i brojni sugrađani.

Predsednik NVO "Bivši radnici Vektra Boke" Đorđe Rajak je javno zapitao da li cilj da se pokrade i preostala imovina, a od nekadašnjeg giganta je ostao samo jedan hotel? Kaže, više puta su podnosili krivične prijave, ali specijalni državni tužilac ćuti, a predsednik Privrednog suda "pokušava da legalizuje pljačku poslodavca, a radnici si sklonjeni sa prvog mesta za isplatu i sada prioritet ima OTP banka".

Katić i Rajak, Foto V. V.

- Shvatili su da treba vratiti pet- šest miliona evra, pa su smislili da to dobije banka, kako bi novac ostao u istom krugu, a podržavanjem stečajnog upravnika se aminuju i nelegalni potezi društva koje ništa ne radi preko računa "Vektra Boke", već se novac se nosi u tašnama - poručio je Rajak.

Stevan Katić kaže da je istakao poslednjih 15 godina bio podrška radnicima u zaštiti prava od "sramnih privatizacija", pa svedoči da su se uslovi za raskid ugovora stekli još pre decenije, ali su svi postali taoci, jer je vlast prethodnih 30 godina imala svoje interese...

- Bliži se rasplet situacije, jer se oglasio Privredni sud, ali Tužilaštvo ostaje poslednja linija odbrane prethodnog režima - tvrdi Katić, dok predsednik Komisije za praćenje i kontrolu privatizacije u Skupštini Crne Gore Maksim Vučinić ističe da je Herceg Novi pokazao kako se bori za pravo i pravdu, ponavljajući da je vlasnik "Vektra Boke" Dragan Brković, sa "organizovanom kriminalnom grupom", radnike oštetio za oko 5,5 miliona, a državu za oko sedam miliona evra...

"Rat"

VUČINIĆ podseća da se Brković pravdao tvrdnjom da je branio državu od Rusa, pa je državnu imovinu kupovao za što manje novca.... Predsednik kaže da Rusija vodi hibridni rat protiv Crne Gore, a pitanje je kako se naziva rat koji su oni vodili 30 godina protiv države i naroda. Kaže, njihov rat se zvao - pohara!

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)