BAHATO NA RAČUN DRŽAVE: Trošenje novca iz kase Skupštine Crne Gore u ranijim sazivima

M. S.

15. 10. 2021. u 08:12

POSTOJAO je mehanizam isisavanje novca iz računovodstva Skupštine Crne Gore u ranijim sazivima parlamenta. Otkrićemo kako je jedan partijski lider čašćen sa 50.000 evra za rešavanje stambenog pitanja. Saznaće se i ko je famozni poštar Joveta koji je nosio iznose na određene adrese. U dnevnicima blagajne vidi se da su se prepravljali iznosi akontacija. Trošene su desetine i stotine hiljada evra bez ikakve dokumentacije kojom bi se pravdali ti troškovi.

БАХАТО НА РАЧУН ДРЖАВЕ: Трошење новца из касе Скупштине Црне Горе у ранијим сазивима

Koprivica o rasipništvu u Skupštini / Foto Demokrate

Ovo je u četvrtak na konferenciji za štampu istakao Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore i predsednik Odbora za politički sistem, javnu upravu i pravosuđe.

- Vreme je da se postavi pitanje gde su završila sredstva i ko će snositi odgovornost - rekao je Koprivica. - Revizija putnih naloga za 2014. svedoči o tome kako se upravljalo državnim novcem. Ovaj izveštaj sadrži 17 nalaza. Sa glavnog računa državnog trezora podignuta je gotovina od 210.000 evra, čak 11 puta tokom 2014. U tom periodu DRI nije data dokumentacija kojom se pravdaju troškovi. Ne postoje dva registratora koja se tiču upotrebe državnog novca. Postoje samo manuelno pisani dnevnici blagajne. U 21. veku nema elektronske evidencije? Nije bilo ni kontrole.

On je rekao da ne postoje potpisani izveštaji sa službenih putovanja, jer ih nije ni bilo, jer je "neko izvlačio novac građana i trošio ga". U dnevniku blagajne, kako je istakao, vidljive su ispravke i precrtavanja iznosa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!