ĐUKANOVIĆ GOVORI KAO OČAJNIK I POTROŠENI POLITIČAR Mandić: Javno je pretio etničkim čišćenjem Srba i pripremao im traktore za put

Tanjug

11. 09. 2021. u 15:56

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ocenio je danas da je nastup Mila Đukanovića, u intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu," govor očajnika, potrošenog političara i čoveka koji je glavni krivac za tridesetogodišnju pljačku, nedela i propast crnogorskog društva".

ЂУКАНОВИЋ ГОВОРИ КАО ОЧАЈНИК И ПОТРОШЕНИ ПОЛИТИЧАР Мандић: Јавно је претио етничким чишћењем Срба и припремао им тракторе за пут

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U izjavi Mandić ističe da sada na zalasku svoje političke karijere, Đukanović priznaje da je ostao bez međunarodne podrške, da je ostao bez podrške naroda, ali pokušava da se rehabilituje uz pomoć nekih političara iz okruženja, prvenstveno Hrvatske, Federacije BiH i lažne države Kosovo.

- Đukanovićevo pominjanje da je na sceni pokušaj da Srbija želi Kosovo, ali bez Albanaca i Crnu Goru, ali bez Crnogoraca, predstavlja licemerstvo, jer je on zapravo taj koji je zdušno podržao etničko čišćenje Srba na Kosovu i Metohiji i javno zapretio, tokom izborne kampanje 2020. godine, da će 30. avgusta biti tesno SPC i Srbima u Crnoj Gori i pripremao im traktore za put u jednom pravcu - podseća Mandić.

Ne zabrinjava, ističe, dezorjetisani Đukanović koliko pokušaji tih struktura iz komšiluka koje žele da ga vrate u igru.

- Naredni dani moraju pokazati gde se Crna Gora danas nalazi i kojim putem namerava da krene. Jedino mi, građani CG, možemo dati odgovor kakvu Crnu Goru Želimo: da li želimo da Crna Gora bude demokratska država ili ne, da li mi možemo da osvojimo slobodu i izgradimo institucije, da li možemo da razvijemo našu ekonomiju i zaposlimo mlade ljude, i ključno: da li do tih ciljeva možemo doći sa Milom Đukanovićem kao ključnim donosiocem odluka", poručio je Mandić.

 Đukanović, koji je označen kao organizator demonstracija na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, tvrdi da su u Crnoj Gori tim činom "ozbiljno" napadnuti, kako kaže, građanski i sekularni karakter ove države i njena evropska perspektiva i za to ponovo optužuje Srbiju i Aleksndra Vučića, Srpsku pravoslavnu crkvu i Rusiju, a razlog je po njemu jednostavan - bez Crne Gore u "srpskom svetu" projekt "velike Srbije" zauvek je mrtav.

- Postaraćemo se da tako u bude - kaže Đukanović u intervjuu za zagrebački Jutarnji list.

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINJA: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)