MANDIĆ: Kad god su mogli, gde god su stigli, oni su povlačili poteze kojima bi naneli štetu našem narodu

V. K.

09. 09. 2021. u 18:42

TEŠKO je pobrojati nepočinstva i neprijateljstva koja je DPS uradio prema srpskom narodu i SPC, rekao je Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta.

МАНДИЋ: Кад год су могли, где год су стигли, они су повлачили потезе којима би нанели штету нашем народу

Andrija Mandić / Foto Tanjug

- Kad god su mogli, gde god su stigli, oni su povlačili poteze kojima bi naneli štetu našem narodu. Nakon cepanja zajedničke države i priznanja lažne države Kosovo, kao na traci su se smjenjivale takve odluke lidera i poslanika ove partije, pa se, tom logikom, došlo i do rezolucije o Srebrenici kojom se čitav nas narod pokušao proglasiti genocidnim - dodaje Mandić i nastavlja:


- I nakon serije takvih neprijateljskih poteza, šta je drugo preostalo Srbiji, državi u kojoj živi najveći broj naših sunarodnika, nego da se brani od tih osoba koje otvoreno mrze naš narod i koriste svaku priliku da mu naude. A sa druge strane, upravo na osnovu onoga što je zapisano u toj antisrpskoj rezoluciji, korumpirano, nereformisano DPS pravosuđe progoni Srbe po CG, a prva žrtva tog progona je gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević, koji je saopštio ono iza čega stoji čitavi srpski narod - kaže Mandić.

- Ali, vidimo da se u dijelu javnosti organizovala kampanja oko poslanika DPS, koji su izglasali sramnu antisrpsku rezoluciju. Nema potrebe da se neko iščuđava zašto se na granici vrše dodatne provere onih koji su vlastitom voljom odabrali da budu neprijatelji Srbije i srpskog naroda i koji rade suprotno većinskoj volji građana Crne Gore - kaže on i dodaje da je interesantno da se niko od njih nije bunio kada je, kako kaže, Milova policija zadržavala, ponižava i prestresala njega i Milana Kneževića.

- Naravno da nijednu od tih adresa nije interesovalo kada je slično postupala policija Albanije prema kolegama Nebojši Medojeviću, Milanu Kneževiću i meni, na granici te susedne države.

Danas se oštrica crnogorskih medija okreće ka Marku Kovačeviću, gradonačelniku Nikšića, mladom srpskom političaru i tako se pokušava stvoriti atmosfera da je normalno da se progoni onaj ko sledi glas naroda i većine, a da je strašno kada Srbija brani vlastito dostojanstvo i čast svojih sunarodnika u regionu - kaže Mandić i zaključuje:

- Sada se još i čude što naš narod ne gleda blagonaklono na političare koji nam ne misle ništa dobro, već u svakoj prilici gledaju kako da nam nanesu štetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024