CRKVA JE IZVOR UTOČIŠTA I NADE: Sastali se mitropolit Joanikije i Dodik (VIDEO)

Novosti online

11. 09. 2021. u 15:30

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Joanikije i član Predsedništva BIH Milorad Dodik sastali su se u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada.

ЦРКВА ЈЕ ИЗВОР УТОЧИШТА И НАДЕ: Састали се митрополит Јоаникије и Додик (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Dnevne novine Dan

- Dobio sam poziv da budem na ustoličenju, ali smo iz poznatih razloga odlučili svi mi da ne dolazimo da ne bude neka špekulacija kojoj su neki skloni - naglasio je Dodik.

On je dodao da mu je čast što će danas razgovarati sa mitropolitom Joanikijem.

- Odlazim u manastir da popričamo o svemu, da vidimo šta mi možemo pomoći i da mu zahvalim za istrajnost, čoveku koji nesumnjivo ostaje u okviru onoga što je srpska pravoslavna vera i Crkva i to je sada najvažnije - rekao je Dodik.

Dodika je dočekao mitropolit Joanikije koji je rekao da je srpski član Predsedništva BiH, u nemogućnosti da prisustvuje ustoličenju na Cetinju 5. septembra, danas došao da mu čestita.

- Iz Republike Srpske uvek čujemo poruke bratskog pomirenja - kazao je mitropolit, darivajući Dodiku ikonu Bogorodice i blagoslovivši Dodika i Republiku Srpsku.

Dodik je naveo da je sa nerazumevanjem pratio neka dešavanja, ali da mu je nejasno da u "kolevci naše vere i naroda nekom smeta svoja crkva". Za Joanikija je kazao da je pravi čovek za mitropolita i da veruje da će on okupiti sve ljude.

- Ako izgubite identitet, izgubićete sve. Da nije bilo crkve ne bi bilo ni našeg naroda kroz istoriju. Zato crkvu treba čuvati jer je ona garant našeg opstanka - kazao je Dodik.

Istakao je da je politika nešto drugo od crkve i tako treba ostati, jer crkva ima svoju misiju.

- Naša crkva je izvor utočišta i nade - kazao je Dodik.

Manastir Ždrebaonik je manastir Srpske pravoslavne crkve koji se nalazi na levoj obali reke Zete u Sekulićima, nadomak Danilovgrada.

(RTRS)

BONUS VIDEO: NE DAMO SVETINjE: Ori se pesma na Cetinju posle ustoličenja mitropolita Joanikija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!